Προστασία 1ης κατοικίας : Η πρόταση της «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ.ΘΕΡΜΗΣ» για την έκδοση ψηφίσματος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Προστασία 1ης κατοικίας : Η πρόταση της «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ.ΘΕΡΜΗΣ» για την έκδοση ψηφίσματος



// Η ανακοίνωση της 
«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ» :



Θέρμη 27/4/2020

Αύριο είναι η τελευταία ημέρα ισχύος του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Προς το παρόν δεν προμηνύεται και δεν προβλέπεται παράταση ισχύος του νόμου ενώ παράλληλα έχουν ανοίξει Υποθηκοφυλακεία και Δικαστήρια και θα είναι δυνατές οι εγγραφές προσημειώσεων και κατασχέσεων.
Τη στιγμή που είναι άγνωστο το μέγεθος της ανεργίας και των γενικότερων οικονομικών συνεπειών που θα επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού στην κοινωνία μας, οι πολίτες αγωνιούν !

Για να μείνουν οι τοπικές κοινωνίες μας όρθιες , ενωμένες και με συνοχή απαιτείται άμεση λύση με καταρχήν παράταση ισχύος του νόμου.

Ο Δήμος μας οφείλει να πάρει θέση προς έμπρακτη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών του . Η δημοτική μας παράταξη ήδη πρότεινε προς το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδώσει σχετικά το ψήφισμα που παραθέτουμε.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Την 30η Απριλίου, σε τρεις μέρες, παύει να ισχύει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπως προβλέπεται με τις ήδη αυστηρές διατάξεις του Ν. 4605/2019.

Τη στιγμή που είναι άγνωστο το μέγεθος της ανεργίας και των γενικότερων οικονομικών συνεπειών που θα επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού στην κοινωνία μας, μιας κοινωνίας που ακόμη δεν είχε ορθοποδήσει από την σκληρή λιτότητα, μένουν απροστάτευτοι δανειολήπτες αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας τους.

Προς το παρόν δεν προμηνύεται και δεν προβλέπεται παράταση ισχύος του νόμου ενώ παράλληλα ανοίγουν τα Υποθηκοφυλακεία και τα Δικαστήρια και θα είναι δυνατές οι εγγραφές προσημειώσεων και κατασχέσεων με χιλιάδες Έλληνες να αγωνιούν .

Αποτελεί χρέος μιας δημοκρατικής και ευνομούμενης πολιτείας, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής της και για την επίτευξη κοινωνικής συνοχής να προασπιστεί το δικαίωμα των πολιτών της στην κατοικία τους!

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμης καλεί την Κυβέρνηση
Να παρατείνει χρονικά την ισχύ του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Να επεξεργαστεί άμεσα ένα σχέδιο που θα αφορά την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, και την αποτελεσματική και ευρεία προστασία της πρώτης κατοικίας των πολιτών της .


«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ.ΘΕΡΜΗΣ»