Συγκέντρωση διαμαρτυρίας "ντελιβεράδων" σήμερα στη Θεσσαλονίκη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας "ντελιβεράδων" σήμερα στη Θεσσαλονίκη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.
Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 10.30, στην Καμάρα.
Δεν θα μας πεθάνει ο κορωνοϊός, αλλά η ασυδοσία των εργοδοτών και η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης αναφέρουν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Εργοδότες – κυβέρνηση δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Αφού κατέρρευσαν την οικονομία με τα μνημόνια και τα ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα και διέλυσαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τώρα ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο όχι μόνο τις ζωές μας αλλά και όλης της κοινωνίας!

Οι εργοδότες στον κλάδο του επισιτισμού: δεν τηρούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ή απαιτούν από τους εργαζόμενους να τα αγοράζουν μόνοι τους!

Επίσης συνεχίζουν: να μην παρέχουν Μέσα Ατομικής Προστασίας (κράνος, μπουφάν, αδιάβροχα κτλ), 15% για χρήση δικύκλου, να μη πληρώνουν έξοδα κίνησης-βενζίνη), να μη καταβάλλουν δώρα, προσαυξήσεις για υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες.

Με πρόσχημα τον κορωνοϊό, επιβάλουν ακόμη πιο εξοντωτικά ωράρια εργασίας (12ωρα, 7ήμερα κτλ.) και την υποασφαλισμένη ή ανασφάλιστη εργασία, τα οποία οδηγούν σε εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες (20 νεκροί συνάδελφοι σε ώρα εργασίας)

Να βάλουμε τέλος στην εγκληματική αδιαφορία εργοδοτών-κυβέρνησης!

Καλούμε όλους τους συνάδελφους διανομείς:
-ΝΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΝ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ & ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ

-ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ή ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ( ΤΗΛ. 6982268508).

– ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΜΑΣ!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες:

-Αυστηρή επιτήρηση των επιχειρήσεων

-Άμεσο κλείσιμο με βαριές ποινές των επιχειρήσεων που δεν τηρούν την Εργατική Νομοθεσία, την παροχή ΜΑΠ και ΟΛΑ τα Μέτρα Ασφάλειας και Υγιεινής.

-Αύξηση κονδυλίων για την Υγεία, άμεσες & μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών


Ενημερώνουμε και προειδοποιούμε κυβέρνηση και εργοδότες ότι τις επόμενες μέρες για να προστατεύσουμε τις ζωές των συναδέλφων μας, η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων θα μεταβαίνει σε επιχειρήσεις και θα απαιτούμε να τηρείται στην πράξη η Εργατική Νομοθεσία”.