Με βότκα η μάχη της απολύμανσης στην Πολωνία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Με βότκα η μάχη της απολύμανσης στην ΠολωνίαΜισό εκατομμύριο λίτρα βότκας και καθαρού αλκοόλ, που παράχθηκε παράνομα, ρίχνεται στη μάχη της απολύμανσης κατά της επιδημίας του κορωνοϊού στην Πολωνία, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία.
Οι υπηρεσίες των τελωνείων και πάταξης οικονομικών εγκλημάτων έχουν στις αποθήκες τους τουλάχιστον 430.000 λίτρα βότκας και καθαρού αλκοόλ, νοθευμένου και μη, τα οποία έχουν κατασχέσει.

Αντί να τα καταστρέψουν πολλές χιλιάδες λίτρα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση κτιρίων και μέσων μεταφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης Ολστίν, στη βόρεια Πολωνία, έλαβε 1.000 λίτρα αγνού αλκοόλ, ενώ τρία νοσοκομεία συνολικά 2.5000 λίτρα, δήλωσε η Μάρτα Ρόσιακ εκπρόσωπος της υπηρεσίας τελωνείων της περιοχής.

Η επιχείρηση αυτή θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με αλκοόλ και παράνομη βότκα να στέλνεται σε αστυνομικά τμήματα, συνοριοφύλακες και δημόσιες υπηρεσίες μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Παράνομα αποστακτήρια εντοπίζονται συχνά στην Πολώνια, κυρίως στα βορειοανατολικά. Εκεί παράγεται μια δημοφιλής αυτοσχέδια βότκα που είναι πολύ πιο φτηνή από αυτή που παράγεται νόμιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια