«Ο Βρασίδας, ο ατσίδας στο διαδίκτυο» Μια ιδιαίτερη συνέντευξη από εκπαιδευόμενους του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Λακκιάς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

«Ο Βρασίδας, ο ατσίδας στο διαδίκτυο» Μια ιδιαίτερη συνέντευξη από εκπαιδευόμενους του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Λακκιάς


Μια συνέντευξη από εκπαιδευόμενους του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Λακκιάς παρουσιάζει το ΤHERMISnews.gr: Οι εκπαιδευόμενοι του τμήματος της ξυλουργικής, σε σχετικό μάθημα με την γλώσσα, διάβασαν το βιβλίο " Ο Βρασίδας, ο ατσίδας στο διαδίκτυο" και συνέταξαν την κάτωθι συνέντευξη.

«Ο Βρασίδας, ο ατσίδας στο διαδίκτυο» 
Συνέντευξη με την Ανδριάνα Δελέγκου 

Πείτε μας λίγα λόγια για τον εαυτό σας;
Είμαι η Ανδριάνα. Λάτρευα και λατρεύω τα παραμύθια. Ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε αυτά είναι το τέλος, που είναι συνήθως ευχάριστο. «Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα». Αυτό το τέλος επέλεξα και για το δικό μου βιβλίο.

1) Με ποια αφορμή γράψατε αυτό το βιβλίο;
Η επαφή μου με παιδιά και η διαπίστωση της εξοικείωσης, που έχουν από μικρή ηλικία με τον κόσμο του διαδικτύου, ήταν η αφορμή να γράψω το πρώτο μου βιβλίο για παιδιά «Ο Βρασίδας ο ατσίδας στο διαδίκτυο». Ήταν ένας τρόπος να επικοινωνήσω στα παιδιά τα πλεονεκτήματα αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύει το διαδίκτυο.

2) Πόσο καιρό χρειαστήκατε για να το γράψετε;
Μερικές ώρες μόνο. Άλλωστε, όπως λέει και ένα γνωστό γνωμικό, «Οτιδήποτε βλέπεις, μπορεί να γίνει ένα παραμύθι και μπορείς να βγάλεις μια ιστορία, από οτιδήποτε αγγίξεις», Hans Christian Andersen.

3) Ο ήρωας σας ο Βρασίδας, βασίζεται σε αληθινό πρόσωπο;
Αν και δεν πρόκειται για αληθινό πρόσωπο, τα παιδιά ομολογούν πως τους θυμίζει τον εαυτό τους και ταυτίζονται εύκολα.

4) Πως μπορεί να μας βοηθήσει αυτό το βιβλίο;
Μέσα από την ιστορία, του Βρασίδα, δίνεται η ευκαιρία στο παιδί να ταυτιστεί με τον ήρωα, να συλλέξει πληροφορίες για να καταλάβει τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του. Τα παραμύθια διδάσκουν για σωστές και λάθος επιλογές και ότι μπορούμε μέσα από τα λάθη μας να μάθουμε (συνάντηση με κάποιον άγνωστο). Ο ήρωας, αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση μα στο τέλος νικά. Έτσι και στη ζωή, μπορεί να συναντήσουμε εμπόδια, δυσκολίες και μέσα από αυτές να βγούμε στο τέλος πιο δυνατοί.

5) Πως θα περιγράφατε το βιβλίο;
Διδακτικό μα ταυτόχρονα ευχάριστο στην ανάγνωση, ελκυστικό.

6) Θα υπάρχει συνέχεια στην ιστορία του Βρασίδα;
Υπάρχει μια σκέψη να μπει ο Βρασίδας σε νέες περιπέτειες ….ο χρόνος θα δείξει!

Συντάκτες: Οι εκπαιδευόμενοι του Ξυλουργικού Τμήματος του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Λακκιάς



    Η συγγραφέας του βιβλίου Ανδριάνα Δελέγκου


Το νέο βιβλίο της Ανδριάνας Δελέγκου (συγγραφέας του βιβλίου, κοινωνικής λειτουργού και εμψυχώτριας ομάδων) “Ο Βρασίδας ο ατσίδας στο διαδίκτυο” με εικονογράφηση του Ευστάθιου Γκεβρέκη, από την σειρά "Οι αγαπημένες μου ιστορίες", των εκδόσεων Μιχάλη Σιδέρη, απευθύνεται σε παιδιά από 7+ και έχει σκοπό να προβληματίσει μικρούς και μεγάλους γύρω από το διαδίκτυο, την ορθή του χρήση καθώς και για τους κινδύνους που κρύβει…



Η ιστορία του Βρασίδα του ατσίδα βοηθάει τα παιδιά να ταυτιστούν με τον ήρωα και να αποκτήσουν μηχανισμούς άμυνας στις προκλήσεις του διαδικτύου, ενώ οι ατομικές δραστηριότητες που περιέχει κάνουν το βιβλίο ακόμα πιο διασκεδαστικό

Παράλληλα απαντάει σε ένα μεγάλο ερώτημα μου ταλανίζει πολύ συχνά κι εμάς τους γονείς…