Το Δήμο Θέρμης επισκέφθηκε η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το Δήμο Θέρμης επισκέφθηκε η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη


Το Δήμο Θέρμης επισκέφτηκε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη.
 
Την κ. Ζαχαράκη υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης. Εκεί αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του, επισκέφτηκε την αίθουσα διδασκαλίας παραδοσιακών χορών, όπου παιδιά τοπικού μας συλλόγου διέκοψαν για λίγο το μάθημά τους, υποδέχτηκαν την Υφυπουργό με την οποία μάλιστα είχαν μία ενδιαφέρουσα και ευχάριστη συζήτηση. 


Ακολούθησε σύσκεψη με το Δήμαρχο Θέρμης, στο πλαίσιο της οποίας ο κ. Παπαδόπουλος έθεσε στην κ. Ζαχαράκη ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της δίνοντας έμφαση σε αυτό της λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Θέρμης στο Λιβάδι. 

Μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα η Υφυπουργός και οι συνεργάτες της, παρέλαβαν από τη Δήμαρχο Θέρμης ένα ολοκληρωμένο φάκελο με το ιστορικό του θέματος, από το αρχικό αίτημα του Δήμου έως και σήμερα, ενώ η κ. Ζαχαράκη άκουσε με προσοχή τη θέση και τα επιχειρήματα της δημοτικής αρχής και δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει άμεσα σε θετική κατεύθυνση το ζήτημα της στελέχωσης και λειτουργίας του Κέντρου. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σάββας Φωτιάδης και ο συνεργάτης σε θέματα εκπαίδευσης του Δημάρχου Θέρμης, κ. Αθανάσιος Σαρακίνος. 

Παράλληλα, η Υφυπουργός, μεταξύ άλλων, ζήτησε τη συνδρομή της δημοτικής αρχής στο άμεσο μέλλον, ώστε σε συνδιοργάνωση με το Υπουργείο να υλοποιηθούν περιβαλλοντικές δράσεις στο Δήμο Θέρμης, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που επιχειρείται σε όλη τη χώρα, για την αναβάθμιση της αντίληψης και την αλλαγή στάσης των μελών της σχολικής κοινότητας για το περιβάλλον καθώς και για ευρύτερα θέματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα.