Μόνο η Τουρκία και η Λευκορωσία συνεχίζουν τα πρωταθλήματά τους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μόνο η Τουρκία και η Λευκορωσία συνεχίζουν τα πρωταθλήματά τους



Ο κορωνοϊός έχει σταματήσει τη δράση σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, εκτός από αυτά της Τουρκίας και της Λευκορωσίας.
Ο ιός εξαπλώνεται παντού, όλες οι χώρες βλέπουν τους αριθμούς νεκρών ή κρουσμάτων να ανεβαίνουν και όλες παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό. Όλες, εκτός από δύο.

Σε μια εποχή που ο αθλητισμός έχει σταματήσει παντού, σε Τουρκία και Λευκορωσία επιμένουν να παίζουν ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα την κατακραυγή από τον υπόλοιπο κόσμο.

Βασικά, κατακραυγή υπάρχει και από παίκτες που έπαιζαν μέχρι και πριν λίγες σε αυτές τις χώρες, όπως για παράδειγμα ο Τζον Όμπι Μίκελ, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιο του με την Τράμπζονσπορ έξαλλος με τους Τούρκους που δεν διέκοψαν το πρωτάθλημα.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν πιέσεις και από ποδοσφαιριστές ή παράγοντες άλλων ομάδων, όλα δείχνουν ότι στο τέλος θα πειστεί και η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να αναστείλει τη δράση, μέχρι να το επιτρέπουν ξανά οι συνθήκες.

Όσο για τη Λευκορωσία, ο εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Αλεξάνερ Αλέινικ, προσπάθησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι συνεχίζεται κανονικά το πρωτάθλημα.

«Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής στην χώρα υπάρχουν 36 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορωνοϊό.

Παρακολουθούμε όλες τι εξελίξεις σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές. Αποφασίσαμε την διεξαγωγή αγώνων με την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες. 

Μπορεί πολλά πρωταθλήματα να έχουν διακοπεί, αλλά η σεζόν στη χώρα μας, μόλις ξεκίνησε. Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα. Άλλωστε, πρόσφατα έγιναν και τα ματς Κυπέλλου».