Ελλείψεις στα αποθεματικά των νοσοκομείων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ελλείψεις στα αποθεματικά των νοσοκομείων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ


Η δραματική κατάσταση με την έλλειψη που επικρατεί στα ιατρικά είδη, όπως μάσκες, γάντια, στολές υψηλής προστασίας και αντισηπτικών, που πρέπει να έχουν τα νοσοκομεία απέναντι στον κορωνοϊό φαίνεται ξεκάθαρα από τα στοιχεία των αποθεματικών του πληροφοριακού συστήματος ΕΣΥΝΕΤ του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία τα αποθέματα των νοσοκομείων και συνολικά των 640 μονάδων Υγείας του συστήματος με βάσει την καθημερινή καταγραφή που γίνεται είναι 1,070 εκατομμύρια απλές μάσκες, 61.000 μάσκες υψηλής προστασίας των τύπων, 27,5 εκατομμύρια απλά γάντια, 2 εκατομμύρια γάντια αποστειρωμένα.

Τα αντισηπτικά μπουκαλάκια ανέρχονται σε 90.000, ενώ οι στολές υψηλής προστασίας για τον κορωνοϊό ανέρχονται μόνο σε 23.500. «Αν υπολογίσετε ότι λειτουργούν 640 υγειονομικές μονάδες με 100.000 εργαζόμενους και πλέον με οποιαδήποτε σχέση εργασίας είναι ελάχιστο το απόθεμα. 

 "Χρειαζόμαστε άμεσα υλικό" λέει στο protothema.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία κ. Μιχάλης Γιαννακος, ο οποίος εδώ και μέρες κάνει λόγω για σοβαρές ελλείψεις, ενώ όπως αποκάλυψε χθες το protothema.gr στο Δρομοκαϊτειο οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να ράβουν μόνοι τους μάσκες.

Τα παραπάνω στοιχεία των αποθεματικών τα έχει στα χέρια της η ΠΟΕΔΗΝ και για το λόγο αυτό κρουει κώδωνα κινδύνου όσον αφορά την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικου το οποίο αυτές τις ημέρες δίνει μεγάλη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό.

protothema.gr