Αλλάζουν οι εφημερίες - Δεσμεύονται κέντρα υγείας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αλλάζουν οι εφημερίες - Δεσμεύονται κέντρα υγείας


Oλόκληρα νοσοκομεία, κρεβάτια σε πτέρυγες και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν δεσμευθεί αποκλειστικά για τη νοσηλεία κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, 2.156 κλίνες είναι διαθέσιμες για τη νοσηλεία ήπιων και μέτριων περιστατικών του COVID-19. Για τα σοβαρά περιστατικά, οι διαθέσιμες κλίνες Εντατικής είναι 180.

«Πρόκειται για ήδη λειτουργούσες Μονάδες, όμως γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν και κλειστά κρεβάτια», πρόσθεσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το νοσοκομείο «Σωτηρία», η «Παμμακάριστος» και το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», θα νοσηλεύουν αποκλειστικά ασθενείς με λοίμωξη από το νέο κορωνοϊο.

Αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξει άμεσα το σύστημα εφημέρευσης των νοσοκομείων της Αττικής. Αλλαγές θα γίνουν και στις εφημερίες των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, έξι Κέντρα Υγείας στην Αττική θα υποδέχονται ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Ως προς τους νεφροπαθείς, τέλος, ο καθηγητής Λοιμωξολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, δήλωσε ότι έχει καταρτιστεί σχέδιο από ειδική επιστημονική ομάδα. 

Προτεραιότητα είναι οι προγραμματισμένες αιμοκαθάρσεις να μεταφερθούν σε νοσοκομεία που δεν νοσηλεύουν περιστατικά του νέου κορωνοϊού.