Νέα ενημέρωση για την δραματική έκκληση για μάσκες του Δντη της Β' ΜΕΘ του νοσοκ. Παπανικολάου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νέα ενημέρωση για την δραματική έκκληση για μάσκες του Δντη της Β' ΜΕΘ του νοσοκ. Παπανικολάου


Έκκληση απευθύνει ο διευθυντή της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου, που όπως αναφέρει, δεν υπάρχουν μάσκες με αποτέλεσμα οι γιατροί να μη μπορούν να μπουν στους θαλάμους και να βοηθήσουν τους ασθενείς.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η κόρη του Νίκου Καπραβέλου, που μεταφέρει το μήνυμά του με ανάρτησή της στο Fecebook:

«Ο πατέρας μου δεν έχει Facebook. Είναι ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ Παπανικολάου. Θα ήθελε να ακουστεί το παρακάτω:

Δεν έχουμε μάσκες!!! Μπαίνουν μέσα στους θαλάμους ελάχιστοι γιατροί και νοσηλευτές. Το μέλλον αβέβαιο και μάλλον τραγικό. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς.

Χειροκροτάμε τους υγειονομικούς τους οποίους στέλνουμε στη μάχη χωρίς όπλα. Έκκληση σε όποιον ακούει. Το ηθικό είναι χαμηλό και χρειαζόμαστε ουσιαστική βοήθεια. Κράτος, πολίτες, όποιος μπορεί να σκεφτεί πως μπορούμε να παράγουμε μάσκες ή ότι άλλο μπορούμε να κάνουμε να βοηθήσουμε».

// ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Υγείας μετά την ανάρτηση της κα. Καπραβέλου, και την ανταπόκριση του κόσμου, καθώς όπως ενημέρωσε η ίδια με σχόλιό της «μόλις δύο ώρες μετά από αυτή την ανάρτηση ο πατέρας μου έλαβε αμέσως τηλεφώνημα από το υπουργείο και φαίνεται να έχουν ευαισθητοποιηθεί όλοι».

Επίσης, διευκρίνισε ότι 
στις εντατικές χρειάζονται τις ειδικές μάσκες ffp3 γιατί έρχονται σε επαφή άμεσα με τον αεραγωγό.  Σας ευχαριστώ όλους! Οι μονάδες χρειάζονται τη βοήθεια μας