Βαμμένα μαλλιά: 3 τρόποι για να τα προστατεύσεις - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βαμμένα μαλλιά: 3 τρόποι για να τα προστατεύσειςΤα βαμμένα μαλλιά είναι μία κατηγορία από μόνα τους. Όπως τα ξηρά και τα λιπαρά μαλλιά έχουν διαφορετικές ανάγκες, έτσι και τα βαμμένα χρειάζονται περιποίηση που διαφέρει από τους άλλους τύπους μαλλιών.


Βλέπεις, η βαφή κάνει την τρίχα πορώδη. Αυτό σημαίνει πως απορροφά περισσότερο νερό και δεν το συγκρατεί με αποτέλεσμα, σε κάθε λούσιμο, το χρώμα να αλλοιώνεται και να θαμπώνει αφού μαζί με την υγρασία «ξεφεύγουν» και μόρια χρώματος. 

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως είναι αδύνατον να προστατέψεις τόσο τα μαλλιά όσο και το χρώμα σου. Μόλις 3 μικρές αλλαγές στην ρουτίνα σου θα κάνουν όλη τη διαφορά και θα τις μάθεις ευθύς αμέσως!

#1 Μην λουστείς αμέσως μετά τη βαφή
Όταν φεύγεις από το κομμωτήριο, το χρώμα σου είναι ακριβώς όπως το θέλεις: λαμπερό, πλούσιο, τέλειο. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις όμως είναι ό, τι το χρώμα δεν έχει σταθεροποιηθεί 100% ακόμα. Ακόμα και μέρες μετά τη βαφή, το χρώμα σταθεροποιείται στην τρίχα. Αν λοιπόν θέλεις να προστατέψεις σωστά το χρώμα σου χρειάζεται… υπομονή! Περίμενε τουλάχιστον 48 ώρες πριν λουστείς (όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο) για να δώσεις την ευκαιρία στη βαφή να κάνει την καλύτερη δυνατή δουλειά και έτσι να έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα με μεγαλύτερη διάρκεια.

#2 Ξέχνα το καυτό νερό
Το καυτό ντους μπορεί να είναι απολαυστικό όμως, παράλληλα, είναι και ό, τι χειρότερο για τα βαμμένα μαλλιά. Η θερμότητα ανασηκώνει τα λέπια της τρίχας και έτσι τα μόρια του χρώματος (μαζί με την υγρασία) «ξεφεύγουν» ευκολότερα όσο εσύ λούζεσαι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το χρώμα σου πολύ γρήγορα ανάμεσα στα ραντεβού σου στο κομμωτήριο. Λούζοντας λοιπόν τα μαλλιά σου με χλιαρό ή και κρύο (αν το αντέχεις) νερό, προστατεύεις το χρώμα και παράλληλα την τρίχα σου.

#3 Ζήτα από τον κομμωτή σου να χρησιμοποιήσει μία βαφή περιποίησης
Στην επόμενη επίσκεψή σου στο κομμωτήριο, ζήτα από τον κομμωτή σου να χρησιμοποιήσει μία βαφή με ενυδατικά συστατικά που θα συνεχίσουν να θρέφουν τα μαλλιά σου ακόμα και αφού φύγεις από το κομμωτήριο. Όσο πιο ενυδατωμένα και υγιή είναι τα μαλλιά, τόσο καλύτερα συγκρατούν το χρώμα συνεπώς, μία βαφή με φυσικά έλαια θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να συγκρατήσουν την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να διατηρηθεί το χρώμα σου λαμπερό.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια