H "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης" καλεί τους Δημότες να συμμετέχουν στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

H "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης" καλεί τους Δημότες να συμμετέχουν στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης



«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή δημοτών
και εκπροσώπων τοπικών φορέων, συλλόγων, οργανώσεων στη
Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης»
Καταληκτική ημερομηνία: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020!


Η πρόσκληση ανακοινώνεται από το Δήμο Θέρμης για τρίτη φορά!
Η προηγούμενη ήταν με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019! Η διοικούσα το δήμο παράταξη έχει τέτοια πλειοψηφία που της παρέχει και τα γένια και τα χτένια!

Καλούμε τους συνδημότες μας που πιστεύουν στην ανάγκη της δημόσιας διαβούλευσης, τους συμπολίτες μας που θεωρούν ότι είναι αναγκαίο να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χώρο, τα δημόσια αγαθά γενικότερα, να πάρουν μέρος στη διαδικασία…

Η συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης είναι μια ευκαιρία! Δεν αλλάζουν τα πράγματα συζητώντας τα στις παρέες μας, όσο καλοπροαίρετα και να τα συζητάμε, όσο έξυπνες και να είναι οι ιδέες μας.

Οι δεκαεννιά (19) οικισμοί του Δήμου Θέρμης, τα δεκαεννιά χωριά όπως συνηθίζουμε να λέμε [οι δεκατέσσερις (14) συνολικά κοινότητες] αποτελούν αναμφισβήτητα ισάριθμες μικρές κοινωνίες! Από εκεί ερχόμαστε και καλά κάνουμε…: Από τα πολλά μικρά χωριά!

Το σημερινό όμως πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου μας, όπως ισχύει, προϋποθέτει κοινή των πραγμάτων αντίληψη προς την κατεύθυνση της σύνθεσης του νέου “εμείς”, όπου έχουμε υποχρέωση να συνυπάρξουμε εύρυθμα, διάβαζε ισότιμα, και να συνδιαμορφώσουμε ένα λειτουργικό περιβάλλον όπου θα καλλιεργήσουμε επίμονα και με ομοθυμία την έννοια του κοινού καλού ώστε να ευδοκιμήσει.

 Δεν είναι εύκολη υπόθεση η αναζήτηση/εξεύρεση καθολικών απαντήσεων στα τόσα προβλήματα των οικισμών και των δημοτών.

Είναι φανερό ότι οφείλουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να συζητάμε, να επικοινωνούμε! Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τα προβλήματα του τόπου μας καλύτερα από εμάς τους ίδιους, πέρα από το γεγονός ότι συχνά η ιδιοτέλεια επινοεί άγνωστες πραγματικότητες!

Είναι προς το κοινό καλό μας να ανταλλάσσουμε απόψεις ιδιαίτερα όταν το αντικείμενο της συζήτησης αφορά μεγάλα θέματα που έχουν άμεση σχέση με το μέλλον του τόπου και θα επηρεάζουν διαχρονικά τη ζωή των κατοίκων.

Υπάρχουν ήδη δήμοι που ζητούν ψηφιακά τη γνώμη των κατοίκων τους για πάμπολλα θέματα, για μεγάλα ή/και για μικρότερα.

Με τέτοιες σκέψεις κατά νου σάς καλούμε ξανά κι εμείς να δηλώσετε υποψηφιότητα συμμετοχής στην επιτροπή!

H προηγούμενη πρόσκλησή μας ήταν στις 27 Νοεμβρίου 2019.