Τελευταία Νέα:

Απλά βήματα για τη μακροχρόνια ακινησία του αυτοκινήτου


Αν σκοπεύεις να λείψεις για μεγάλο χρονικό διάστημα ή παρέδωσες τις πινακίδες του οχήματός σου και θα ζήσει για καιρό σε κατάσταση πλήρους ακινησίας, υπάρχουν σωστά βήματα για την αποθήκευσή του.

Ο σκοπός εξάλλου είναι να παραμείνει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για όταν το χρειαστούμε ξανά.
Το περιοδικό Reader’s Digest συμβουλεύτηκε ειδικούς στον χώρο του αυτοκινήτου και να τι μας λένε για αυτοκίνητα που θα παραμείνουν ακίνητα για περισσότερο από έναν μήνα. Αποτρέποντας αχρείαστη φθορά και επισκευές.

Γεμίστε λοιπόν πλήρως το ρεζερβουάρ, για να γλιτώσετε από τους υδρατμούς, που θα μετατραπούν σε υγρασία.

Οι ειδικοί προτείνουν ακόμα την πρόσθεση σταθεροποιητή βενζίνης και μια βόλτα τριγύρω πριν την αποθήκευση, ώστε να διανεμηθεί το πρόσθετο καυσίμου στα μέρη της μηχανής. Ο σταθεροποιητής απορροφά την υγρασία και προστατεύει από διάβρωση και σκουριά.Καθαρίστε καλά το αυτοκίνητο και περάστε το με κερί γυαλίσματος, για να προστατεύσετε το χρώμα.

Στηρίξτε το αμάξι σε τρίποδες για να αφαιρέσετε το βάρος του αυτοκινήτου από τις ζάντες και τα ελαστικά. Αλλά και τις αναρτήσεις.

Αποσυνδέστε και αφαιρέστε την μπαταρία, αποθηκεύοντάς τη σε ζεστό και ξηρό μέρος. Προτείνεται επίσης η χρήση συντηρητή μπαταρίας 3 σταδίων, ώστε να παραμένει πάντα φορτισμένη και σε άψογη κατάσταση.

Και τέλος βουλώστε την εξάτμιση με ένα πανί, ώστε να αποτρέψετε την υγρασία να εισβάλει στο σύστημα…


Δεν υπάρχουν σχόλια