Τελευταία Νέα:

Ακίνητα: Ποια έξοδα ανακαίνισης σπιτιού μειώνουν το φόρο εισοδήματοςΜειωμένο φόρο εισοδήματος θα έχουν οι ιδιοκτήτες που θα προχωρήσουν σε επισκευή, ανακαίνιση και αναβάθμιση του σπιτιού τους.
Η μείωση του φόρου δύναται να αγγίξει και τα 1.600 ευρώ ετησίως για μία τετραετία, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί η ΚΥΑ που θα προσδιορίζει με ακρίβεια τις προϋποθέσεις προκειμένου να έχει κάποιος έκπτωση φόρου της τάξεως του 40%.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, περισσότερο κερδισμένοι από την νέα έκπτωση θα είναι οι φορολογούμενοι που δηλώνουν εισοδήματα άνω των 16.000 ευρώ καθώς ο φόρος φθάνει ή υπερβαίνει τα 1.600 ευρώ τον χρόνο, εφόσον πρόκειται για μισθωτούς ή συνταξιούχους.

Επιπλέον, όποιος επενδύσει για παράδειγμα 10.000 ευρώ για την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος με στόχο την ενοικίασή του, θα μπορεί να το ενοικιάσει ακόμη και προς 550 ευρώ τον μήνα χωρίς να πληρώνει φόρο για το εισόδημα που θα αποκτήσει από την εκμίσθωσή του για μια ολόκληρη 4ετία. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τα Νέα, ο φόρος από την εκμίσθωση του διαμερίσματος ανέρχεται σε 990 ευρώ, ενώ η έκπτωση φόρου από την επισκευή του ακινήτου φθάνει συνολικά τα 4.000 ευρώ, ποσό που κατανέμεται ισόποσα σε τέσσερα χρόνια ή 1.000 ευρώ για κάθε έτος.

Είναι ευνόητο πως για να μπορέσει ο ιδιοκτήτης να έχει έκπτωση φόρου θα πρέπει να έχει τιμολόγια από τους τεχνίτες που θα αναλάβουν το έργο της ανακαίνισης.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ:
- Το φορομπόνους αφορά μόνο τις εργασίες ηλεκτρολόγων, υδραυλικών και λοιπών τεχνιτών και όχι το κόστος των υλικών.

- Όσοι έχουν υπαχθεί στις πρώτες φάσεις του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ’ οίκον" ή όσοι προτίθενται να υπαχθούν στην επόμενη φάση δεν μπορούν να κάνουν χρήση της έκπτωσης του 40%.

-Το όριο των 16.000 ευρώ οδηγεί σε μέγιστη μείωση φόρου 6.400 ευρώ, η οποία με τη σειρά της επιμερίζεται σε τέσσερα χρόνια, οδηγώντας σε μέγιστη έκπτωση φόρου εισοδήματος 1.600 ευρώ τον χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια