Για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη μίλησε ο δήμαρχος Θέρμης κατά τη κοπή της πίτας της “Δημοκρατικής Ενότητας” στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη μίλησε ο δήμαρχος Θέρμης κατά τη κοπή της πίτας της “Δημοκρατικής Ενότητας” στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης



Παρουσία μεγάλου αριθμού μελών, εκπροσώπων φορέων αλλά και φίλων της παράταξης, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της δημοτικής παράταξης “Δημοκρατική Ενότητα” στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου. 


Η ανακοίνωση της παράταξης:

Κατά τον χαιρετισμό του στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος ευχήθηκε αρχικά σε όλους ο νέος χρόνος που ξεκίνησε να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο και να φέρει σε όλους υγεία και ευτυχία. 

Ωστόσο, στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στην υλοποίηση του προγράμματος του Δήμου Θέρμης για τη νέα δημοτική περίοδο. Ο Δήμαρχος αρχικά αναφέρθηκε στο οριστικό κλείσιμο του ζητήματος της μακρόχρονης υπόθεσης που αντιμετώπισε ο Δήμος σχετικά με το πολεοδομικό σχέδιο (επέκταση) του πρώην Δήμου Βασιλικών. 

Ανέφερε ότι το Υπουργείο αναγνώρισε οριστικά ότι ο Δήμος Θέρμης έχει συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Ε.Ε. και έτσι τη νέα χρονιά θα προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης - εκπόνησης τοπικών χωρικών σχεδίων τόσο στη Δημοτική Ενότητα Βασιλικών όσο και στη Μίκρα δίνοντας απάντηση στα ζητήματα που απασχολούν σε αυτό το θέμα τις τοπικές κοινωνίες. 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θέρμης αναφέρθηκε σε τομείς που έχουν ξεκινήσει άμεσες και κρίσιμες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση βελτίωσης της ζωής των πολιτών, όπως ο τομέας της καθαριότητας, του περιβάλλοντος, της παιδείας και των κοινωνικών υπηρεσιών. 

Στον τομέα των τεχνικών έργων, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η τρέχουσα χρονιά θα είναι χρονιά δημιουργίας και εφαρμογής όσων είχαν προετοιμαστεί την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ολοκλήρωση του Δημοτικού Σχολείου στο Τριάδι, του 2ο Γυμνάσιου Θέρμης στο Νέο Ρύσιο, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Λιβάδι καθώς και στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών και αύλειων χώρων στα Νηπιαγωγεία του Δήμου μας. 

Αναφέρθηκε επίσης στα έργα που είναι υπό κατασκευή έργα όπως το έργο του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης Ακαθάρτων Σουρωτής και Αγίας Παρασκευής, η αποχέτευση όμβριων στο Κάτω Σχολάρι, η διαμόρφωση της πλατείας και της παιδικής χαράς στην Καρδία, καθώς και διαμορφώσεις και βελτιώσεις για την πιστοποίηση επιπλέον παιδικών χαρών. 

Τέλος ο Δήμαρχος Θέρμης αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως η συντήρηση της πλατείας Παραμάνα στη Θέρμη, η ανάπλαση του Πάρκου Πλαγιαρίου και η διαμόρφωση των κόμβων στην επέκταση της Θέρμης καθώς και στην επερχόμενη δημοπράτηση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Θέρμης, της κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου στη “θέση” Βλάχος της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας και της κατασκευής του παιδικού σταθμού στη Νέα Ραιδεστό. 

Σημειώνουμε ότι στη φετινή εκδήλωση της “Δημοκρατικής Ενότητας” οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σύντομης διάρκειας θεατρική παράσταση από τα παιδιά του ποντιακού συλλόγου Παναγία Σουμελά Θέρμης. 

Ο Δήμαρχος Θέρμης, επισήμανε ότι η σπουδαία δουλειά που επιτελείται από τους συλλόγους μας, για την διατήρηση της παράδοσής μας πρέπει να προβάλλεται και να ενισχύεται με κάθε τρόπο και δεσμεύτηκε ότι κάθε χρόνο θα παρουσιάζονται στο πλαίσιο της κοπής της πίτας ανάλογες πολιτιστικές δραστηριότητες που ενισχύουν την ιστορική μας συνείδηση.