Τελευταία Νέα:

ΕΛΤΑ: Για ποια δέματα αυξάνεται το κόστος για δέματα εκτός ευρωπαϊκών χωρών


Ένα νέο έγγραφο των ΕΛΤΑ που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες στα social media προβληματίζει καθώς, σύμφωνα με αυτό, αλλάζουν οι χρεώσεις για δέματα εκτός ευρωπαϊκών χωρών. Η είδηση φαίνεται να επιβεβαιώνεται, καθώς πλέον υπάρχει σχετική ενημέρωση και στο site των ΕΛΤΑ.

Έτσι, φαίνεται πως σύμφωνα με τις αλλαγές επιβάλλεται χρέωση 15 ευρώ (Ειδικό Τέλος Εκτελωνισμού) και στα τελωνειακώς ελεύθερα αντικείμενα (δηλαδή αυτά με κόστος έως 22 ευρώ), για τα οποία έως τώρα δεν υπήρχε καμία επιπλέον χρέωση από το τελωνείο.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω τέλος δε θα επιβάλλεται εάν έχετε επιλέξει αγορές με ασφαλείς τρόπους παραγγελίας (PDM, Priority line, EU Priority line, Netherland Register).

Διευκρίνιση από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία
Τα ΕΛΤΑ προχωρούν σε διευκρινίσεις:

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διαβεβαιώνουν τους πελάτες που πραγματοποιούν αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. ότι για όλα τα αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου που χαρακτηρίζονται από τις Τελωνειακές Αρχές «Ελεύθερα», δηλαδή χωρίς τελωνειακή διασάφηση, το τέλος εκτελωνισμού ήταν και παραμένει μηδενικό. Τα αντικείμενα αυτά φέρουν την πράσινη αυτοκόλλητη ετικέτα.

Τα ΕΛΤΑ στις 03 Φεβρουαρίου 2020 αναπροσάρμοσαν την τιμολογιακή τους πολιτική, στα «Ειδικά Τέλη Εκτελωνισμού». Στο νέο τιμοκατάλογο έχει προστεθεί «Τέλος Εκτελωνισμού» για τα ταχυδρομικά αντικείμενα που φέρουν τελωνειακή διασάφηση, ακόμη κι αν κατά την διαδικασία εκτελωνισμού αυτή προσδιοριστεί ως μηδενική.

Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους πελάτες ότι ο διαχωρισμός των ταχυδρομικών αντικειμένων που προέρχονται από τρίτες χώρες, σε αυτά που έχουν τελωνειακό ενδιαφέρον και σε αυτά που δεν έχουν, γίνεται από Τελωνειακές Αρχές και όχι από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια