«Δαγκάνες» στα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα από τη Δημοτική Αστυνομία της Θεσ/νικης! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

«Δαγκάνες» στα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα από τη Δημοτική Αστυνομία της Θεσ/νικης!



Με νέου τύπου «δαγκάνες», θα ακινητοποιούνται πλέον από τη δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης τα οχήματα που είναι παρκαρισμένα είτε σε ράμπες ΑμεΑ, είτε σε πεζόδρομους και πλατείες καθώς και στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης «Thesis», στη Συμπρωτεύουσα.

Μάλιστα την είδηση γνωστοποίησε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας κ. Δημήτρης Δαγκλής με ανάρτησή του στα social media την ημέρα που η Δημοτική Αστυνομία παρέλαβε τις δαγκάνες.

Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να ενεργοποιηθεί άμεσο το μέτρο καθώς σύμφωνα με τον κ. Δαγκλή: «Υπάρχουν οδηγοί, που σκοπίμως αφαιρούν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, προκειμένου να παρκάρουν όπου θέλουν και να μην τους βεβαιώνεται παράβαση».

Σε ό,τι αφορά στην αφαίρεση της δαγκάνας, ο παραβάτης θα πρέπει να καλεί τη δημοτική αστυνομία, υπάλληλοι της οποίας θα μεταβαίνουν στο σημείο και θα την αφαιρούν, καταγράφοντας παράλληλα τα στοιχεία του παραβάτη. Στο όχημα θα τοποθετείται ειδικό αυτοκόλλητο το οποίο θα ενημερώνει τον οδηγό για την τοποθέτηση της δαγκάνας.

Το συγκεκριμένο μέτρο μπαίνει σε εφαρμογή σε λίγες ημέρες, ενώ στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μαζί με την κλήση θα υπάρχει και ενημερωτικό φυλλάδιο ώστε οι οδηγοί να γνωρίζουν πως έχει τοποθετηθεί «δαγκάνα».