Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ μειοδότησε στην οδική εργολαβία – σκούπα Θέρμη-Γαλάτιστα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ μειοδότησε στην οδική εργολαβία – σκούπα Θέρμη-Γαλάτιστα



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για την εργολαβία-σκούπα ολοκλήρωσης του άξονα Θεσσαλονίκη-Πολύγυρος, με το τελευταίο τμήμα από τη Θέρμη μέχρι τη Γαλάτιστα.


Μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μειοδότης αναδείχθηκε (ανεπίσημα προς το παρόν) η ΙΝΤΡΑΚΑΤ με ποσοστό έκπτωσης 51,64%. Ακολούθησαν η ΑΚΤΩΡ με 50,40% και τρίτη η ΕΤΕΘ με 48,66%. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε.

Το κόστος του έργου εκτιμήθηκε σε 29 εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 23,4 εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου και στις 11 του ίδιο μήνα έγινε η αποσφράγιση των προσφορών.

Η διάρκεια των έργων εκτιμήθηκε σε 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αυτό σημαίνει πως αν τα έργα ξεκινήσουν το Φθινόπωρο του 2020, τότε το έργο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές καλοκαιριού του 2023.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα » Κεντρική Μακεδονία 2014-2020″ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο πλήρης τίτλος του έργου είναι «Βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (Ε.Ο.16), τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα (ΝR16.10 – 16.20) [από Χ.Θ. 18+640 έως Χ.Θ.19+520 και από Χ.Θ. 22+980 (πέρας Ι/Κ Λακκιάς) έως Χ.Θ.29+750 (Ν. Θεσσαλονίκης) και από Χ.Θ. 23+957 έως 28+773 (Ν. Χαλκιδικής)].

Βασικό σχέδιο του έργου είναι η υλοποίηση επεμβάσεων βελτίωσης τού επιπέδου οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου (ΕΟ 16) και ειδικότερα στο τμήμα Θέρμη – όρια Νομού Θεσσαλονίκης – Γαλάτιστα.

Οι επεμβάσεις αφορούν στην ολοκλήρωση των υπολειπόμενων υποτμημάτων, την αναμόρφωση 8 ισόπεδων κόμβων, την οργάνωση της κυκλοφορίας των πεζών με κατασκευή πεζοδρομίων, την παραλλαγή θιγόμενων δικτύων Ο.Κ.Ω., την κατασκευή επιφανειακών και υπόγειων έργων αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας της οδού, και η αναβάθμιση και αντικατάσταση τού εξοπλισμού σήμανσης – ασφάλισης της οδού.

Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, φωτισμού σήμανσης – ασφάλειας οδού, Η/Μ εγκαταστάσεων και εξοπλισμού και εργασίες πρασίνου.