Ματαίωση όλων των προγραμματισμένων Αποκριάτικων εκδηλώσεων στον Δήμο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ματαίωση όλων των προγραμματισμένων Αποκριάτικων εκδηλώσεων στον Δήμο Θέρμης



Από τον Δήμο Θέρμης ανακοινώθηκε η ματαίωση όλων των προγραμματισμένων Αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου μετά από απόφαση του Υπουργού Υγείας.

Τη ματαίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε προληπτικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τον εντοπισμό άλλων δύο κρουσμάτων κορονοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε τα μεγαλύτερα καρναβάλια στη χώρα, όπως αυτά της Πάτρας, της Ξάνθης, του Ρέθυμνου και αλλού.

Ο υπουργός σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Αναφορά και από τον πρωθυπουργόΚατά την εναρκτήρια ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: 
Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, την περαιτέρω διάδοση του ιού. Μόλις πληροφορήθηκα ότι ο Υπουργός Υγείας έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής για αναστολή όλων των εκδηλώσεων του καρναβαλιού στη χώρα και θα προχωρήσουμε άμεσα στην υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ως κυβέρνηση, βέβαια, αναπτύσσουμε και δράσεις για τις παράπλευρες συνέπειες ενός διεθνούς φαινομένου. Λαμβάνονται, ήδη, μέτρα από το Υπουργείο Τουρισμού. Έχω ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών μία πρώτη αξιολόγηση για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις στην περίπτωση που το πρόβλημα κλιμακωθεί στην Ευρώπη.