Τι συμβαίνει με τις αγορές από Κίνα μετά τη νέα εγκύκλιο για χαράτσι 15 € από τα ΕΛΤΑ σε όλα τα δέματα ; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τι συμβαίνει με τις αγορές από Κίνα μετά τη νέα εγκύκλιο για χαράτσι 15 € από τα ΕΛΤΑ σε όλα τα δέματα ;



Τα πάνω κάτω φέρνουν για μία ακόμα φορά στις αγορές από Κίνα, οι τελευταίες αποφάσεις των ΕΛΤΑ σχετικά με την τελωνειακή επιβάρυνση.
Νέες αλλαγές φαίνεται πως φέρνουν τα ΕΛΤΑ – για μία ακόμα φορά στις αγορές από Κίνα (και στην αγορά των προϊόντων από Κίνα), αφού όπως μας ενημέρωσαν εκπρόσωποι των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε σημερινή επικοινωνία μας, από τις αρχές του Φεβρουαρίου 2020 ξεκίνησε να εφαρμόζεται τέλος εκτελωνισμού 15€ ακόμα και σε πακέτα χαμηλής αξίας!


Όπως δήλωσαν στο Gizchina Greece, αρχικά η αλλαγή θα είναι σταδιακή: αν το τελωνειακώς ελεύθερο πακέτο μας ΤΥΧΕΙ να συμπεριληφθεί σε μεγαλύτερο όγκο πακέτων που θα μπουν σε δειγματοληπτικό τελωνειακό έλεγχο, τότε όταν χρειαστεί να το παραλάβουμε, θα πρέπει να πληρώσουμε τέλος εκτελωνισμού 15€, που αντιστοιχεί στην παρουσία του τελωνειακού υπαλλήλου. 

Αν ΔΕΝ τύχει να συμπεριληφθεί στο επιλεγμένο «πακέτο» δεμάτων από τους τελωνειακούς, θα περάσει και θα φτάσει σπίτι μας χωρίς την επιπλέον χρέωση. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν, στην αρχή (τους πρώτους μήνες) αυτό δεν θα συμβαίνει σε ΟΛΑ τα πακέτα μας, αλλά τυχαία. 

Για αυτό και σε αρκετούς από εμάς κάποια πακέτα έρχονται ακόμα χωρίς καμία χρέωση και σε κάποιους άλλους, υπάρχει η χρέωση των 15€. 

Η πολιτική των ΕΛΤΑ όμως – όπως μας τόνισαν αποκλειστικά- είναι να γενικευθεί ο έλεγχος σε ΚΑΘΕ αντικείμενο στο άμεσο μέλλον.


Φωτογραφία από το coupondealer.gr
Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και πριν λίγο καιρό, όσα πακέτα προέρχονται από χώρα εκτός Ε.Ε. και ήταν αξίας κάτω των 22€, κατατάσσονταν ως τελωνειακώς ελεύθερα, και επομένως δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ και δασμούς, ούτε χρεώνονταν το τέλος εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ.


Φωτογραφία από το coupondealer.gr
Πλέον από ότι φαίνεται θα υπάρχουν οι ακόλουθες χρεώσεις στις αγορές από Κίνα:

Για πακέτα αξίας 0-22€ θα υπάρχουν τέλη εκτελωνισμού 15€

Για πακέτα αξίας 22-150€ υπάρχουν τέλη εκτελωνισμού 15€ + ΦΠΑ 24%

Για πακέτα αξίας άνω των 150€ υπάρχουν τέλη εκτελωνισμού 15€-50€ ανάλογα το κόστος του πακέτου, + ΦΠΑ 24% + 
Τελωνειακούς δασμούς.

Σημειώστε ότι η αλλαγή αφορά τις «απλές» μεθόδους αγοράς από Κίνα. Οι μέθοδοι Priority Direct Mail και Netherlands Registered PDM που επιλέγουμε για πιο ακριβά προϊόντα, παραμένουν απολύτως ασφαλείς.