Στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” εντάχθηκε η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στον Τρίλοφο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” εντάχθηκε η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στον Τρίλοφο


Άλλη μία πρόταση του Δήμου Θέρμης εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”. Πρόκειται για ένα έργο που θα ενισχύσει τις αθλητικές υποδομές του δήμου και θα παρέχει τη δυνατότητα άθλησης στους κατοίκους του. 

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η ένταξη στο χρηματοδοτικό αυτό πρόγραμμα του έργου της κατασκευής “ Κλειστού Γυμναστήριο τύπου Τ11β στη θέση “Βλάχος” Τριλόφου», με συνολικό προϋπολογισμό 3.520.000,00 €. 

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου με κερκίδες, αποδυτήρια και θέσεις στάθμευσης, χωρητικότητας 386 θεατών στον Τρίλοφο. Το κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου κοντά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο. 


Επιπλέον, στο έργο προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με πεζοδρόμια θέσεις πάρκινγκ και φυτεύσεις. Το παραπάνω έργο χρηματοδοτείται κατά 600.000 € από πόρους του προγράμματος «Φιλόδημος IΙ» και κατά 2.920.000€ από ιδίους πόρους.

Πέρα από το έργο που μόλις εντάχθηκε, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” υλοποιούνται και άλλα έργα που εντάχθηκαν νωρίτερα μετά από προτάσεις που υποβλήθηκαν από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Δήμου. Πρόκειται για την προμήθεια μηχανήματος έργου (GRADER) π/υ 310.000,00 €, τηn επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων π/υ 800.059,00 €, και την αναβάθμιση των Παιδικών Χαρών του Δήμου Θέρμης π/υ 382.850,00 €.