Φρένο στη δημιουργία στις λέσχες για καπνιστές βάζει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Φρένο στη δημιουργία στις λέσχες για καπνιστές βάζει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Τι θα γίνει τελικά

Λίγο κράτησε η χαρά των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης  οι οποίοι θεώρησαν ότι βρήκαν τη λύση στην απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους με τη δημιουργία λεσχών καπνίσματος. Λογάριαζαν όμως χωρίς την Αρχή Διαφάνειας.
Η οποία ξεκινά νέο σαφάρι ελέγχων για τις παραβάσεις στον αντικαπνιστικό νόμο προκειμένου να σταματήσει τη δημιουργία ειδικών καταστημάτων για το κάπνισμα.
Με αφορμή τη δημιουργία από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, καφέ και μπαρ λεσχών καπνιστών ή καπνιζόντων στα πρότυπα του εξωτερικού, η Αρχή προειδοποιεί ότι τέτοια πρακτική είναι παράνομη και οι παραβάτες θα έρθουν αντιμέτωποι με αυστηρά πρόστιμα – ακόμη και με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας τους.
Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της προειδοποιεί τους καταστηματάρχες σε περίπτωση που καταπατήσουν τον νόμο και ανοίξουν Λέσχες Καπνιστών ότι: 
«Η νομοθεσία κατά του καπνίσματος είναι απόλυτα σαφής, μη επιδεκτική παρερμηνειών ως προς το ρυθμιστικό της πλαίσιο, και έχει ως πρωταρχικό σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών και τη διασφάλιση όρων υγιούς ανταγωνισμού και ισονομίας μεταξύ των επιχειρήσεων» επισημαίνει η ανεξάρτητη Αρχή.
Ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι: «Οποιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος υπό τον μανδύα καινοφανών νομικών μορφωμάτων, με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων, θα επιφέρει τον κατά προτεραιότητα ενδελεχή και συνολικό έλεγχο όλων των προϋποθέσεων και συνθηκών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους».