Το μυστικό για να μην κολλάει το ψάρι στο σκεύος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το μυστικό για να μην κολλάει το ψάρι στο σκεύος


Το ψήσιμο του ψαριού αποδεικνύεται δυσκολότερο απ’ όσο νομίζουμε, καθώς αντίθετα από το παχύ κρέας, είναι ευαίσθητο και ντελικάτο.
Κι ενώ το αποφασιστικό βήμα έχει να κάνει με την επιλογή του κατάλληλου είδους ψαριού για ψήσιμο, η σεφ Kelli Foster και συγγραφέας πολλών μπεστ σέλερ μαγειρικής έχει ένα κόλπο όταν ψήνει ψάρι.

Αφού επιβεβαιώσει πως η μεγαλύτερη πρόκληση είναι πράγματι να μην κολλήσει το ψάρι στη σχάρα ή το σκεύος, μας λέει πως το μεγάλο βήμα έχει να κάνει με την επάλειψη του ψαριού.



Είτε μιλάμε για ολόκληρο ψάρι είτε για φιλέτο, είναι σημαντικό να το αλείψουμε με ένα στρώμα λίπους. Κι ενώ το ελαιόλαδο λειτουργεί εδώ ικανοποιητικά, η ίδια έχει καταλήξει σε κάτι ακόμα αποτελεσματικότερο: τη μαγιονέζα.

«Αλείψτε μαγιονέζα και στις δύο πλευρές και μετά καρυκέψτε το ψάρι πριν το βάλετε στο γκριλ. Η μαγιονέζα όχι μόνο προσκολλάται στο ψάρι πολύ καλά, αλλά κρατά το κρέας του μαλακό και το αποτρέπει από το να κολλήσει στο γκριλ».

Κι αν δεν μας αρέσει η μαγιονέζα; «Μην ανησυχείτε», τονίζει, «το ψάρι δεν θα έχει γεύση μαγιονέζας, καθώς η γεύση της δεν είναι ανιχνεύσιμη μετά το μαγείρεμα»…