Στην 8η θέση των ισχυρότερων διαβατηρίων στον κόσμο το Ελληνικό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στην 8η θέση των ισχυρότερων διαβατηρίων στον κόσμο το Ελληνικό


Στην 8η θέση του παγκόσμιου δείκτη διαβατηρίων HENLEY, με στοιχεία που αξιοποιούνται από την Παγκόσμια Ένωση Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, βρίσκεται η Ελλάδα το 2020, με τους Έλληνες να συγκεντρώνουν υψηλή βαθμολογία όσον αφορά τη δύναμη του διαβατηρίου τους.


Ο 2020 Henley Passport Index, ο οποίος αποτελεί την κατάταξη των παγκόσμιων δαβατηρίων σύμφωνα με τον αριθμό προορισμών στους οποίους έχουν πρόσβαση οι κάτοχοί τους χωρίς visa, έδειξε οτι οι Ασιατικές χώρες έχουν παγιώσει την πρώτη θέση τους στο δείκτη.

Για τρίτη χρονιά, η Ιαπωνία βρίσκεται στην πρώτη θέση, με σκορ 191, ενώ δεύτερη ήρθε η Σιγκαπούρη με σκορ 190. Η Ν. Κορέα έπεσε φέτος στην 3η θέση, διπλα στη Γερμανία, με πρόσβαση σε 189 προορισμούς.

Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν την πτωτική τροχιά τους. Ενώ οι δύο χώρες παραμένουν στις πρώτες 10 θέσεις, η 8η θέση στην εφετινή κατάταξη σημαίνει σημαντική πτώση από την πρώτη θέση που είχαν από κοινού το 2015. 

Η Φινλανδία και η Ιταλία κατέχουν την 4η θέση με σκορ 188 ενώ η Δανία, το Λουξεμβούργο και η Ισπανία κατέχουν την 5η θέση με σκορ 187. Τα ΗΑΕ, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών, σημείωσαν άνοδο 47 θέσεων και τώρα βρίσκονται στην 18η θέση, με σκορ 171. 

Το Αφγανιστάν παραμένει στο κατώτατο σημείο του δείκτη, με πρόσβαση μόνο σε 26 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Δείτε τις πρώτες χώρες της κατάταξης...