Πράσινο σαπούνι: Γιατί πρέπει να το έχετε πάντα στο σπίτι – 5 άγνωστες χρήσεις που θα διευκολύνουν τη ζωή σας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πράσινο σαπούνι: Γιατί πρέπει να το έχετε πάντα στο σπίτι – 5 άγνωστες χρήσεις που θα διευκολύνουν τη ζωή σας



Το πράσινο σαπούνι για πολλούς θεωρείται αρκετά ξεπερασμένο, αφού έχει αντικατασταθεί με άλλα προϊόντα, τη σημερινή εποχή.
Ωστόσο, ακόμα και σήμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους και μπορεί να αναδειχθεί σε ένα πολύτιμο και εξαιρετικά οικονομικό «πολυεργαλείο» σε διάφορες δουλειές του σπιτιού.

Για καθαρισμό πατώματος
Σε μισό κουβά νερό διαλύστε 2 με 3 κουταλιές τρίμμα πράσινου σαπουνιού. Τα πατώματα θα λάμπουν όσο ποτέ άλλοτε.

Για αφρό ξυρίσματος
Για όσους επιμένουν στο ξύρισμα χωρίς μηχανή, μια δοκιμή θα σας πείσει. Αφήνει το δέρμα χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Για καθαρισμό ρούχων
Μουλιάστε καλύμματα, κουρτίνες και σεντόνια σε γεμάτη με νερό μπανιέρα μαζί με λίγο πράσινο σαπούνι και μετά βάλτε τα στο πλυντήριο για να πλυθούν. Θα διαπιστώσετε ότι θα βρουν τη χαμένη τους λάμψη και λευκότητα.

Για φυτοφάρμακο
Δημιουργήστε ένα διάλυμα από νερό και 2 με 3 κουταλιές τρίμμα πράσινου σαπουνιού και ψεκάστε δύο-τρεις φορές την εβδομάδα τα φυτά του μπαλκονιού ή τα δέντρα του κήπου – η μελίγκρα εξαφανίζεται και τα φυτά αποκτούν μια απόλυτα υγιή όψη.

Για καθαρισμό τζαμιών
Βουτάτε τα ειδικά πανάκια για το καθάρισμα των τζαμιών σε διάλυμα πράσινου σαπουνιού με νερό, περνάτε τα τζάμια και μετά τα ξεβγάζετε με νερό.