Σήμερα Τετάρτη η Ομιλία για τα Ναρκωτικά διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Τριλόφου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σήμερα Τετάρτη η Ομιλία για τα Ναρκωτικά διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Τριλόφου



Σήμερα Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 διεξάγεται η ενημερωτική εκδήλωση με ένα επίκαιρο θέμα που απασχολεί όλους τους γονείς, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Τριλόφου.


Η εκδήλωση φιλοξενείται στο Αμφιθέατρο του Λυκείου και ώρα 19.00μμ και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πλήθους συνδημοτών μας, καθώς το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών σύμφωνα με πολύ πρόσφατα στοιχεία πανεπιστημιακών ερευνών που δημοσιεύθηκαν στον απολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάφορα κράτη-μέλη, είναι σημαντικό και για την Ελλάδα. 


Το ποσοστό, λοιπόν, των εφήβων που δοκιμάζουν από περιέργεια ή άλλους λόγους ναρκωτικά είναι διπλάσιο σε σύγκριση με λίγα χρόνια πριν. 

Οι γονείς είναι πολύ λογικό σήμερα να ανησυχούν ολοένα και περισσότερο. Δεν έχουν τρόπο να είναι προκαταβολικά ήσυχοι ότι το παιδί τους θα ανήκει στο ποσοστό που δε θα δοκιμάσει ποτέ ναρκωτικά. 

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκδήλωσης, αναμένεται να αναζητηθούν τα αίτια που οδηγούν τα παιδιά στα ναρκωτικά, τα «συμπτώματα» που μπορεί να παρουσιάσει ένα παιδί όταν κάνει χρήση ουσιών, ενώ θα παρουσιαστούν και οι τρόποι πρόληψης.