Συνέδριο για τη Χρήση του Νερού, την Καινοτομία και την Εκπαίδευση διοργανώνει η “ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ” σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Θέρμης. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συνέδριο για τη Χρήση του Νερού, την Καινοτομία και την Εκπαίδευση διοργανώνει η “ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ” σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Θέρμης.


Η βέλτιστη Χρήση του Νερού, σε συνδυασμό με την Καινοτομία και την Εκπαίδευση είναι το αντικείμενο του συνεδρίου που διοργανώνει την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.» στο πλαίσιο του έργου «Best Water Use/ BestU. 



Το συνέδριο, που θα ξεκινήσει στις 9:00 θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ., διοργανώνεται σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Σερρών, την EDA Bansko, την Eco-Nevrokop, την EDA High West Rodopi, το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Δήμο Καλαμαριάς, τη ΔΕΥΑ Θερμαϊκού, τη ΔΕΥΑ Θέρμης, τη ΔΕΥΑ Πυλαίας-Χορτιάτη, το ΕΒΕΘ και το ΓΕΩΤΕΕ.

Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου θα παρουσιασθούν οι κύριες δράσεις του BEST-U από εκπροσώπους του εταιρικού σχήματοςσε Ελλάδα και Βουλγαρία καθώς και πρωτοβουλίες και εφαρμογές εμπλεκόμενων φορέων από τις δύο χώρες τόσο γύρω από την εκπαίδευση, όσο και γύρω από τη βιώσιμη χρήση του νερού. 

Συγκεκριμένα, ειδικοί θα παρουσιάσουν περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα, εκπαιδευτικές δραστηριότητες αλλά και καλές πρακτικές διαχείρισης των υδάτινων πόρων.
Στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου θα παρουσιαστεί η Έρευνα Κοινής Γνώμης για τη χρήση νερού μεταξύ των νοικοκυριών, των αγροτών και των επιχειρήσεων καθώς και τα αποτελέσματα της σε Ελλάδα και Βουλγαρία στο πλαίσιο του έργου «Best Water Use/ BestU», που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020».