Με ιδιαίτερη επιτυχία οι δράσεις του Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης που εδρεύει στη Λακκιά Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Με ιδιαίτερη επιτυχία οι δράσεις του Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης που εδρεύει στη Λακκιά Θέρμης


Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου του Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης, σχετικά με τις εκδηλώσεις που συμμετείχαν οι καταρτιζόμενοί του με ιδιαίτερη επιτυχία. Τέτοιες προσπάθειες θα πρέπει να επιβραβεύονται και να γίνονται θεσμός.

  
Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Αναπηρία Θεσσαλονίκης» (Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης), το οποίο διοργάνωσε ενόψει της παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία εκδήλωση με θέμα:
«Παρουσίαση των δράσεων του Εκπαιδευτικού Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Ειδικές Ανάγκες Θεσσαλονίκης»

Οι καταρτιζόμενες και καταρτιζόμενοι του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης, στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, το οποίο έλαβε χώρα στο φουαγιέ του πολιτιστικού κέντρου Θέρμης, καλωσόρισαν τις/τους προσκεκλημένες/ους τους.

Οι καλεσμένες/οι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά από τις/ους εκπροσώπους των εργαστηρίων του ξυλουργικού, της πληροφορικής, της υφαντικής-ταπητουργίας, της κοπτικής-ραπτικής και του γεωτεχνικού, σχετικά με χειροποίητα προϊόντα και εκθέματα τους.

Το δεύτερο μέρος της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε στην θεατρική σκηνή του πολιτιστικού κέντρου. Ειδικότερα, οι παρουσιάστρια και παρουσιαστής της εκδήλωσης, συνόδεψαν με τις αφηγήσεις τους καταρτιζόμενους της πληροφορικής και του ξυλουργικού στην οπτική και λεκτική περιήγηση του κοινού στην λειτουργία του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης.

Ακόμη, διακεκριμένος στον χορό καταρτιζόμενος μαζί με την καθηγήτρια χορού του χάρισαν στις/ους παρευρισκόμενους/ες, μία βραβευμένη χορογραφία τους, με θέμα την επιλόχειο κατάθλιψη, κερδίζοντας το δυνατό χειροκρότημα των προσκεκλημένων.

Την άμεση ανταπόκριση του κοινού εξέλαβαν και η χορωδία του 1ου δημοτικού σχολείου Θέρμης, η οποία σε συνεργασία με την χορωδία του ΕΚΕΚ ΑμεΑ, παρέσυραν το κοινό στις υπέροχες μουσικές μελωδίες τους. Λίγο πριν την λήξη, η αυλαία άνοιξε και το κοινό υποδέχτηκε καταρτιζόμενες/ους του ΕΚΕΚ ΑμεΑ, καθώς και μαθήτριες/τές του ΔΙΕΚ Μοναστηρίου, οι οποίες/οι παρουσίασαν δρώμενο με τίτλο: «Μπορείς να με εμπιστευτείς». 


Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση των διακριθέντων/θεισών καταρτιζόμενων για την προσφορά τους στον αθλητισμό και τον χορό.

Σημειώνεται, ότι πριν την έναρξη της εκδήλωσης, με πρωτοβουλία του 1ου δημοτικού Θέρμης, μαθητές/τριες αυτού και καταρτιζόμενοι/ες του ΕΚΕΚ ΑμεΑ συνεργάστηκαν με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. 
Οι ανωτέρω, περπάτησαν στους δρόμους της Θέρμης, μοιράζοντας σχετικά φυλλάδια στις/ους περαστικές/ούς ενημερώνοντας τους στα θέματα προσβασιμότητας των αναπήρων.

Η παρουσία πληθώρα φορέων τόσο ιδιωτικού όσο και δημόσιου χαρακτήρα σφράγισε με επιτυχία την διοργάνωση του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης που μέλει να γίνει θεσμός, τιμώντας έτσι κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια για την υποστήριξη τους τον Δήμο Θέρμης και το Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου και την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν οι διευθυντές του 1ου Δημοτικού Θέρμης και του ΔΙΕΚ Μοναστηρίου, εκπρόσωποι του ΚΔΑΠ Θέρμης «Αγκαλιάζω», του Κέντρου Κοινότητας Θέρμης, του Κέντρου Κοινότητας Κορδελιού- Ευόσμου, του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία (πρώην Ι.Α.Α), της ΜΚΟ «ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ», του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών και της UNESCO Youth Club of Thessaloniki.

Σημαίνουσες ήταν και οι παρουσίες των κα. Μαρία Αμανατίδου, διαχειρίστριας του Ομίλου Τουριστικών Επιχειρήσεων “DBE INVECYP HELLAS –AIRPARK PLUS AIRPORT PARKING” με έδρα το Αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκης και μέλους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου, της κας.Εβίτας Ζιούδρου ιδιοκτήτριας κέντρου λόγου και μάθησης Plasis World, καθώς και του κ. Ιωάννη Φωτιάδη, ιδιοκτήτη της εταιρίας ΚΑΤΕΕ, προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης και του Σωματείο Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου και Σιδήρου, καθώς και μέλους του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Οι καταρτιζόμενες και καταρτιζόμενοι του ΕΚΕΚ ΑμεΑ κατάφεραν να πραγματοποιήσουν όλους τους τεθέντες στόχους της εκδήλωσης με την αρωγή όλων των συνεργατιδών/τών και καλεσμένων.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Γρηγορίου   
Διευθυντής ΕΚΕΚ ΑμεΑ Λακκιάς 

Σερκάν Καραχουσεΐνογλου
Πρόεδρος Μαθητικού Συμβουλίου ΕΚΕΚ ΑμεΑ Λακκιάς