Άλλαξαν οι εκπρόσωποι για το REACT και το δίκτυο Climate Allience μετά το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Άλλαξαν οι εκπρόσωποι για το REACT και το δίκτυο Climate Allience μετά το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης



Νέους εκπροσώπους για το έργο REACT αλλά και για το δίκτυο Climate Allience (Συμμαχία για το Κλίμα) όρισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου 2019.


Συγκεκριμένα, για την “Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου REACT στους δήμους Θερμαϊκού και Θέρμης”, το δημοτικό συμβούλιο με την απόφαση 396/2019 όρισε εκπρόσωπό του τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης Στέλιο Αποστόλου με αναπληρωτή του τον Δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Ιωσηφίδη


Για την Επιτροπή Αξιολόγησης Διαμερισμάτων ορίστηκαν ο Σπύρος Γαντάς και η Δήμητρα Χίνη με αναπληρωτές τους δημοτικούς συμβούλους Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη και Απόστολο Πράτανο. 

Υπενθυμίζεται ότι το το REACT είναι έργο υλοποιείται από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά την εγκατάσταση προσφύγων σε μισθωμένα διαμερίσματα στο δήμο Θέρμης και Θερμαικού.

Το πρόγραμμα REACT, εκτός από τη μίσθωση των διαμερισμάτων στους δήμους Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών, Καλαμαριάς, Θέρμης και Θερμαϊκού, καλύπτει τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, τον εξοπλισμό και τη συντήρηση των ακινήτων.

Μέσω του προγράμματος οι πρόσφυγες υποστηρίζονται από ψυχολόγους/ κοινωνικούς λειτουργούς, μεταφραστές και συνοδούς για την ομαλή ένταξη τους στην νέα τους καθημερινότητά. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ. μίσθωσε συνολικά δέκα διαμερίσματα για την φιλοξενία συνολικά σαράντα εφτά προσφύγων εντός των ορίων των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού.
Η “Συμμαχία για το Κλίμα” ή “Climate Alliance” είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο δήμων για την προστασία του κλίματος σε παγκόσμιο επίπεδο και την ανατροπή της κλιματικής αλλαγής. Οι πόλεις – μέλη δεσμεύονται για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στην πηγή, και παράλληλα προωθούν πρωτοβουλίες για την “κλιματική δικαιοσύνη” σε συνεργασία με τους ιθαγενείς του Αμαζονίου. 

Επιπλέον, το δίκτυο σχεδιάζει και εφαρμόζει καμπάνιες ευαισθητοποίησης και αναπτύσσει εργαλεία για το σχεδιασμό της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. 

Ο Δήμος Θέρμης είναι η πρώτη ελληνική πόλη μέλους του δικτύου από το 2018. Εκπρόσωπος του δήμου Θέρμης σύμφωνα με την 395/2019 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Γαντάς.