Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θέρμης στηρίζει όσους έχουν ανάγκη (video) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θέρμης στηρίζει όσους έχουν ανάγκη (video)


Το κοινωνικό παντοπωλείο λειτουργεί στο δήμο Θέρμης από το 2009, ενώ από το 2010 στεγάζεται στην οδό Στενημάχου 16 στη Θέρμη. Το 2014 ενισχύθηκε με επιπλέον προσωπικό με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Διανέμει δωρεάν και σε τακτική βάση τρόφιμα, είδη υγιεινής, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια κ.α.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο επιδιώκει την κοινωνική προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. 


Στοχεύει στην εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων του πληθυσμού, καθώς και επιχειρήσεων με στόχο τη συμμετοχή τους σε προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδύναμων κατοίκων.

Το κοινωνικό παντοπωλείο επιδιώκει τη συνέργεια με άλλες δομές ώστε να συμβάλλει μέσα από δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης στην μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης ατόμων και οικογενειών.