Δωρεάν το Cosmote History Channel σε όλα τα ελληνικά σχολεία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δωρεάν το Cosmote History Channel σε όλα τα ελληνικά σχολεία


Τα περισσότερα ελληνικά σχολεία σήμερα έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα να διαθέτουν τηλεοράσεις, διαδραστικούς πίνακες ή προτζέκτορες, τα οποία συνεισφέρουν στο μάθημα προβάλλοντας οπτικοακουστικό υλικό που όχι μόνο προωθεί την συγκέντρωση των μαθητών, αλλά και προσθέτει πληροφορίες που δεν περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία.

Το υπουργείο Παιδείας διαθέτει πληθώρα «ύλης» για τα μέσα αυτά, ενώ ο κάθε εκπαιδευτικός επιλέγει από μόνους του ιστοσελίδες ή βίντεο που κρίνει ότι αξίζει να προβάλλει στους μαθητές του. Όλα αυτά είναι γνωστά.

Αυτό που ίσως πολλοί δεν γνωρίζατε είναι ότι στην διάθεση των ελληνικών σχολείων και των μαθητών, και μάλιστα εντελώς δωρεάν, είναι εδώ και πολύ καιρό το κανάλι COSMOTE HISTORY. Ο λόγος για το εξαιρετικό αυτό εγχείρημα της COSMOTE, το οποίο προβάλλει ποιοτικά ντοκιμαντέρ για την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα της Ελλάδας –και όχι μόνο, τα οποία μπορούν κάλλιστα να ενταχθούν ως οπτικοακουστικό υλικό στο μάθημα της Ιστορίας.

Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2018 η COSMOTE TV έχει ανοίξει την πόρτα της στα σχολεία και διαθέτει τα ντοκιμαντέρ του καναλιού HISTORY στη διάθεση εκπαιδευτικών και μαθητών παρέχοντας μια πλατφόρμα εικονοποιημένης γνώσης και ψυχαγωγίας στις σχολικές αίθουσες.

Για το πώς θα «βάλετε» εντελώς δωρεάν τα ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY στο δικό σας σχολείο, μίλησε μεταξύ άλλων χθες, σε εκδήλωση που έγινε για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Το κάλεσμα των μαρμάρων» της COSMOTE TV, ο Δημήτρης Μιχαλάκης, Executive Director της υπηρεσίας:

«Στο COSMOTE HISTORY HD έχουμε πάρα πολύ νέο περιεχόμενο. Θέλουμε να πούμε ιστορίες που να έρθουν κοντά σε ένα πιο νεανικό κοινό που ως τώρα δεν τις έχει δει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να φέρουμε το νεανικό κοινό κοντά στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας.