Έτοιμα τα διόδια σε Ωραιόκαστρο και Ασπροβάλτα - Ποιες θα είναι οι χρεώσεις - Πως πήγαν οι δοκιμές ; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έτοιμα τα διόδια σε Ωραιόκαστρο και Ασπροβάλτα - Ποιες θα είναι οι χρεώσεις - Πως πήγαν οι δοκιμές ;



Ξεκινούν τη Δευτέρα Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσει, οριστικά και αμετάκλητα, η λειτουργία του σταθμού διοδίων ο οποίος βρίσκεται στην εξωτερική περιφερειακή οδό, στο ύψος του Ωραιοκάστρου. 

Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκε και η Κοινή Υπουργική Απόφαση στην οποία καθορίζονται και οι τιμές διέλευσης, αναλόγως της κατηγορίας του οχήματος. 

Χαμηλό το κόστος (για αρχή;)

Τα ΙΧ αυτοκίνητα θα χρεώνονται με 0,50 ευρώ ανά διέλευση, τα δίκυκλα 0,30 ευρώ, τα οχήματα 2-3 αξόνων, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, και με ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα 1 ευρώ και τέλος, τα οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, 4 και άνω αξόνων, και με ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα θα χρεώνονται με 1,50 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα διόδια Ωραιοκάστρου ήταν έτοιμα ήδη από το καλοκαίρι του 2018 ωστόσο η προηγούμενη κυβέρνηση απέφυγε να τα θέσει σε λειτουργία θέλοντας να αποφύγει το πολιτικό κόστος. 

Μάλιστα, στην ΚΥΑ η οποία είχε εκδοθεί τον Δεκέμβριο του 2018, με τις υπογραφές του Χρήστου Σπίρτζη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, η τιμή διέλευσης για τα ΙΧ από τον σταθμό Ωραιοκάστρου είχε οριστεί στα 0,7 ευρώ.

Δοκιμές και καθυστερήσεις 

Εχθές Παρασκευή αλλά και σήμερα Σάββατο 16/11 οι σταθμοί λειτούργησαν πιλοτικά μοιράζοντας... καλημέρες στους διερχόμενους οδηγούς που σταματούσαν για να ρωτήσουν. Αυτό όμως προκάλεσε πολλές φορές καθυστερήσεις στη ροή των οχημάτων δημιουργώντας έτσι πολλές φορές τεράστιες ουρές. 

Μένει να δούμε τον τρόπο διαχείρισης ώστε η εξωτερική περιφερειακή να μη μετατραπεί από έναν γρήγορο τρόπο μετακίνησης στην άλλη άκρη της πόλης σε αργό και μάλιστα επί πληρωμή...