Η Αντιδημαρχία Συντ/σης και Αυτεπ/σίας του Δήμου Θέρμης για τη συντήρηση αγροτικών δρόμων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Αντιδημαρχία Συντ/σης και Αυτεπ/σίας του Δήμου Θέρμης για τη συντήρηση αγροτικών δρόμων


Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Θέρμης σχετικά με τη συντήρηση αγροτικών δρόμων:

" Σημαντικά έργα και παρεμβάσεις που στοχεύουν στην βελτίωση των αγροτικών δρόμων πραγματοποιήθηκαν στα Βασιλικά, τη Λακκιά, την Περιστερά και στο Λιβάδι, από το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Θέρμης.
Η αγροτική οδοποιία είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα που θέτει σε προτεραιότητα ο Δήμος μας, καθώς διαθέτει πολλά χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων, όπου απαιτούνται συχνές παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσής τους.



Με πρωτοβουλίες, που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, δίνοντας έμφαση σε παρεμβάσεις που αφορούν στην προστασία και αναβάθμιση των αγροτικών μη αστικών δρόμων του Δήμου Θέρμης, συνεχίζει το έργο του το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας το τελευταίο χρονικό διάστημα.



Ειδικότερα, στα Βασιλικά, ικανοποιώντας αιτήματα συνδημοτών μας, ολοκληρώθηκε η συντήρηση και αποκατάσταση με γκρέιντερ των αγροτικών δρόμων, ενώ έγινε και η επικάλυψη με άσφαλτο σε σημεία των οδών εντός του οικισμού, όπου είχαν υποστεί καθίζηση.



Στη διασταύρωση του Κεντρικού Οδικού άξονα από Βασιλικά προς Λακκιά, κατόπιν συνεννόησης του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Βασίλειου Μουστάκα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει και την αποκλειστική αρμοδιότητα συντήρησης της οδού, ολοκληρώθηκε τόσο η συντήρηση και όσο και η διαγράμμιση που ήταν απαραίτητη στην οδό, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του καναλιού στο σημείο.



Επιπλέον, στη συγκεκριμένη διασταύρωση ολοκληρώθηκε παρέμβαση – συντήρηση σε σημεία, όπου λόγω κλίσης, αποτελούσαν χώρους συγκέντρωσης νερού, κυρίως σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης, επικίνδυνους για τη διέλευση των οχημάτων.

Με δεδομένο την επικείμενη επιδείνωση του καιρού και τις έντονες βροχοπτώσεις που αναμένονται, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ., η αρμόδια Αντιδημαρχία, σε μία ύστατη προσπάθεια αποτροπής του ενδεχόμενου εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων, απευθύνει έκκληση στους δημότες – αγρότες της ευρύτερης περιοχής να σεβαστούν τη φύση και το περιβάλλον και μην πετάνε όπου βρουν τα ογκώδη αντικείμενα και τα απορρίμματά τους.


Επισημαίνεται ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ρίψη κάθε είδους απορριμμάτων, ογκωδών αντικειμένων, υλικών κλάδευσης κλπ, σε ρέματα και κοίτες ποταμών, προς αποφυγή κινδύνου εκδήλωσης πλημμύρας. 

Επιπλέον, σημειώνεται ότι η ρίψη απορριμμάτων σε ρέματα συνιστά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, με βαριές συνέπειες για τους δράστες και στην κατεύθυνση αυτή παρακαλείται όποιος συνδημότης μας εντοπίσει φαινόμενο ανεξέλεγκτης ρίψης σκουπιδιών και άλλων αντικειμένων να ενημερώσει άμεσα το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Θέρμης".