Το φιλόξενο Λειβάδι του Δήμου Θέρμης υποδέχτηκε χθες εκατοντάδες επισκέπτες στην απόλυτα επιτυχημένη γιορτή μανιταριού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το φιλόξενο Λειβάδι του Δήμου Θέρμης υποδέχτηκε χθες εκατοντάδες επισκέπτες στην απόλυτα επιτυχημένη γιορτή μανιταριού


Με επιτυχία διοργανώθηκε χθες Κυριακή 10 Νοεμβρίου στο Λειβάδι η καθιερωμένη ετήσια γιορτή του Μανιταριού. 
 
Η γιορτή διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λειβαδιωτών «Ο Άγιος Αθανάσιος», τον Δήμο Θέρμης, την Κοινότητα Λειβαδίου και την Πολιτική Προστασία Θέρμης.

 
Η ημέρα ήταν ηλιόλουστη και ο καιρός πολύ καλός παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, γεγονός που διευκόλυνε τους εκατοντάδες επισκέπτες της γιορτής να την απολάυσουν ως αργά το απόγευμα. 


Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τα είδη των μανιταριών της περιοχής από τον ομιλητή Δημήτρη Βολοβότση, πρόεδρο του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης, και απόλαυσαν το όμορφο φυσικό περιβάλλον του Λειβαδίου στην εξόρμηση για την αναζήτηση μανιταριών στο περιαστικό δάσος του οικισμού.


Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ποικιλίες μανιταριών που φύονται στο Λειβάδι και να εμπλουτίσουν με αυτά την έκθεση μανιταριών στην πλατεία του οικισμού. 


Στη συνέχεια, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στον ιστορικό οικισμό και την μεταβυζαντινή και ιστορική Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου από τον πρόεδρο της Κοινότητας Λειβαδίου Δημήτρη Γουδήρα, για να γνωρίσουν την ιστορία, την πολιτισμική παράδοση και την κοινωνική ζωή του Λειβαδίου. Στη συνέχεια προσφέρθηκαν σε αυτούς από τον Σύλλογο Μαντιαρόφιλων Θεσσαλονίκης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λειβαδιωτών και τους τοπικούς και επισκέπτες μικροπωλητές και παρασκευαστές τοπικά προϊόντα, κόκκινο κρασί και ποικιλίες γευστικών εδεσμάτων με κύριο υλικό τα μανιτάρια. 

Η όμορφη γιορτή έκλεισε με τοπικούς χορούς και τραγούδια.


Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δημήτριος Γουδήρας, κατά το σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασει τις ευχαριστίες των κατοίκων προς τον Δήμο Θέρμης για την υποστήριξη της γιορτής, το ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης, το ΔΣ και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λειβαδιωτών, τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Λειβαδίου, τους μικροπωλητές και παρασκευαστές εδώδιμων τοπικών προϊόντων και εδεσμάτων και φυσικά τους χορηγούς που υποστήριξαν τη διοργάνωση και τους επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.