19ο PHARMApoint - Το μεγαλύτερο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση της Βόρειας Ελλάδας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

19ο PHARMApoint - Το μεγαλύτερο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση της Βόρειας ΕλλάδαςΠόλο έλξης θα αποτελέσει και φέτος το μεγαλύτερο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση της Βόρειας Ελλάδας, το 19ο PHARMA point που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. 

Το συνέδριο, που έχει κεντρικό θέμα «Φαρμακευτική φροντίδα με τον ασθενή στο επίκεντρο», θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2019, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη και τελεί υπό την αιγίδα των Τμημάτων Φαρμακευτικής ΑΠΘ, ΕΚΠΑ και Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και του ΠΦΣ.

Το επίσημο καλωσόρισμα του συνεδρίου θα γίνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στις 20:00 με ομιλήτρια την Πρόεδρο του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, καθηγήτρια Δήμητρα Χατζηπαύλου-Λίτινα και θέμα ομιλίας «Η παρουσία του Φαρμακευτικού Τμήματος του ΑΠΘ στην καθημερινότητα του φαρμακοποιού της πόλης».

Επίσης θα γίνει απονομή τιμητικής διάκρισης στο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ως αναγνώριση της προσπάθειας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων και τη σημασία της προσφοράς του σε ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση.

Επιπλέον θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις στους συνταξιούχους φαρμακοποιούς του 2018, θα βραβευτεί ο φοιτητής που εισήχθη με την καλύτερη βαθμολογία στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΑΠΘ το 2019 και θα γίνει απονομή υποτροφιών από τον ΦΣΘ σε παιδιά φαρμακοποιών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επιχειρεί, για ακόμη μία χρονιά, να καλύψει μέσα από το πλούσιο συνεδριακό πρόγραμμά του τις ανάγκες για ενημέρωση των φαρμακοποιών σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις σε επαγγελματικά θέματα, αλλά και τα νέα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της Φαρμακευτικής Επιστήμης.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν 4 στρογγυλά τραπέζια με θέματα:

-Παρουσίαση προγράμματος «ΑΥΤΟΦΡΟΝΤΙΔΑ», σε συνεργασία ΠΦΣ - Συνδέσμου ΕΦΕΧ με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου ΠΦΣ Θανάση Παπαθανάση και του Γενικού Διευθυντή του Συνδέσμου ΕΦΕΧ Γεώργιου Δόκιου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ, Β΄ Αντιπρόεδρος ΠΦΣ Σεραφείμ Ζήκας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ΕΦΕΧ Βασίλειος Σερέτης.

-«Το φαρμακείο μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση» Ζωντανά ολογράμματα – συμβουλευτικές υπηρεσίες» με τη συμμετοχή του Γραμματέα του ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης Σπύρου Νικολαΐδη και του Διευθύνοντος Συμβούλου LOGISCOOP- PANSYFA, ΜΒΑ Louisville Κωνσταντίνου Δούνα.

- «Αλυσίδα διακίνησης του φαρμάκου: νέες προκλήσεις για τη φαρμακευτική περίθαλψη του κοινού» (ΦΥΚ, ελλείψεις φαρμάκων, τιμές φαρμάκων) με τη συμμετοχή του τ. Προέδρου ΠΦΣ, τ. Προέδρου ΦΣΘ Κυριάκου Θεοδοσιάδη, του Προέδρου του ΣΦΕΕ Ολύμπιου Παπαδημητρίου, του Προέδρου της ΠΕΦ Θεόδωρου Τρύφωνος και του Προέδρου PhRMA Innovation Forum Μάκη Παπαταξιάρχη.

-«Συμμόρφωση ασθενών με τη φαρμακευτική αγωγή» με τη συμμετοχή του ειδικού παθολόγου με εξειδίκευση στον ΣΔ, Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του ∆ΠΘ, επιστημονικού διευθυντή Γενικής Κλινικής «Λυσίμαχος Σαραφιανός», υπεύθυνου Παθολογικού Τομέα Κ.Α.Α. «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Θεσσαλονίκης Δημήτριου Σκούτα, της Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ. Ε. ΑΝ. Α.) Αθανασίας Παππά, της Γενικής Γραμματέως ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. και υπεύθυνης ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. για τη Θεσσαλονίκη Νάντιας Μάλλιου και της Γενικής Διευθύντριας Noufio Σοφίας Κούνουπα.

Ταυτόχρονα θα λειτουργήσει έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων και καλλυντικών φαρμακείου με τη συμμετοχή πλήθους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της φαρμακευτικής αγοράς. Στην παράλληλη αίθουσα φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες καλλυντικών έχουν προγραμματίσει τις παρουσιάσεις τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου στο www.pharmapoint.gr/2019/