Πάνω από 11 εκατομμύρια αναρτήσεις κακοποίησης ανηλίκων "κατέβασε" το Facebook - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πάνω από 11 εκατομμύρια αναρτήσεις κακοποίησης ανηλίκων "κατέβασε" το Facebook


Τα πιο πρόσφατα στοιχεία του σχετικά με την απομάκρυνση επιβλαβούς υλικού από τις πλατφόρμες του δημοσιοποίησε το Facebook.


Σύμφωνα με τη νέα Community Standards Enforcement Report, 11,6 εκατομμύρια περιπτώσεις περιεχομένου που είχε να κάνει με γυμνό και σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων κατέβηκαν στο χρονικό διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2019. Ακόμη, για πρώτη φορά το Facebook έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για το Instagram, περιλαμβανομένων αριθμών για αναρτήσεις που είχαν να κάνουν με αυτοκτονία και αυτοτραυματισμό.

Σε σχετική ανάρτηση ο Γκάι Ρόσεν, αντιπρόεδρος του Facebook, έγραψε πως «απομακρύνουμε υλικό που απεικονίζει ή ενθαρρύνει την αυτοκτονία ή τον αυτοτραυματισμό, περιλαμβανομένων εικόνων και απεικονίσεων σε πραγματικό χρόνο που ειδικοί μας λένε ότι μπορεί να οδηγήσουν άλλους σε παρόμοιες συμπεριφορές».

Αναλυτικότερα, μεταξύ του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου 2019, απομακρύνθηκαν από το Facebook 11,6 εκατομμύρια περιπτώσεις περιεχομένου που είχε να κάνει με γυμνό και σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών και 754.000 από το Instagram. 


Επίσης, κατέβηκαν 2,5 εκατομμύρια περιπτώσεις υλικού που είχε να κάνει με πορνογραφία και αυτοτραυματισμό, και 845.000 από το Instagram. Όσον αφορά σε αναρτήσεις που σχετίζονταν με πώληση ναρκωτικών, κατέβηκαν 4,4 εκατομμύρια από το Facebook και 1,5 εκατομμύρια από το Instagram- όπως και 2,3 εκατομμύρια αναρτήσεις περί πώλησης όπλων στο Facebook και 58.600 στο Instagram. Επίσης, από το Instagram απομακρύνθηκαν 133.300 περιπτώσεις υλικού που σχετιζόταν με προπαγάνδα τρομοκρατών.

«Αν και ο ρυθμός με τον οποίο εντοπίζουμε και απομακρύνουμε περιεχόμενο που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα, το ISIS και τους συμμάχους τους στο Facebook παρέμεινε πάνω από το 99%, ο ρυθμός με τον οποίο εντοπίζουμε προληπτικά περιεχόμενο που πρόσκειται σε οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση στο Facebook είναι 98,5% και στο Instagram 92,2%» σημειώνεται στη σχετική ανάρτηση.