Έτσι "χτυπά" η συμμορία των Smart - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έτσι "χτυπά" η συμμορία των Smart



Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών Αρχών έχει μπει το τελευταίο διάστημα ακόμα μια σπείρα η οποία επιλέγει να «χτυπά» αυτοκίνητα μάρκας smart, προκειμένου να αφαιρέσει διάφορα εξαρτήματα από τα οχήματα.
Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογες σπείρες δρουν εντός ή εκτός της Αττικής, με προτίμηση στη συγκεκριμένη μάρκα, αφού τα κυκλώματα εκμεταλλεύονται την υψηλή ζήτηση που υπάρχει όχι μόνο για το ίδιο το αυτοκίνητο αλλά και για τα ανταλλακτικά του.




Όσον αφορά στα εξαρτήματα τα οποία προτιμούν τις περισσότερες φορές είναι μεταξύ άλλων το τιμόνι, ο λεβιές ταχυτήτων, διάφορες οθόνες και συσκευές πλοήγησης.

Το zougla.gr, παρουσιάζει ένα βίντεο το οποίο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας και δείχνει τη δράση της συγκεκριμένης σπείρας στην περιοχή του Γέρακα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στην Παιανία, στο Χαλάνδρι αλλά και στη Νέα Ερυθραία.

Πώς δρα η σπείρα
Οι δράστες, κινούνται ξημερώματα, με ένα αυτοκίνητο αρχικά, πέριξ του οικοδομικού τετραγώνου όπου έχουν βάλει στόχο ένα όχημα μάρκας smart το οποίο είναι παρκαρισμένο. Στη συνέχεια, κι αφού βεβαιωθούν πως δεν παρακολουθεί κανείς, κατεβαίνουν δύο άτομα από το αυτοκίνητο και κατευθύνονται προς το όχημα – στόχο. 

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, καταφέρνουν ταχυδακτυλουργικά να το ξεκλειδώσουν και να εισέλθουν εντός αυτού με φακούς. Παράλληλα, την ώρα που δρουν, το αυτοκίνητο διαφυγής τους συνεχίζει να κάνει γύρους πέριξ του οικοδομικού τετραγώνου, έχοντας τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αφαιρούν τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων και αποχωρούν.

Το υλικό βρίσκεται στα χέρια της Ασφάλειας με τις έρευνες να είναι σε εξέλιξη.

Το εσωτερικό του οχήματος


zougla.gr