Πέντε βραβεία για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πέντε βραβεία για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Σχετική εικόνα

Πέντε διακρίσεις έλαβε το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη διοργάνωση Healthcare Business Awards 2019 για την επιβράβευση των καλύτερων πρακτικών και καινοτόμων δράσεων από τον κλάδο της υγείας.


Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου βραβεύτηκε για όλες τις υποψηφιότητες, αποσπώντας τις περισσότερες διακρίσεις μεταξύ των δημόσιων και ιδιωτικών νοσηλευτικών μονάδων στις κατηγορίες της ανάπτυξης, της καινοτομίας, της επικοινωνίας και της ποιότητας υπηρεσιών.

Στην τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, παρουσία εκπροσώπων της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, της φαρμακευτικής αγοράς, κοινωφελών οργανισμών και συλλόγων ασθενών, απονεμήθηκαν στο Νοσοκομείο τα παρακάτω βραβεία:

1. Χρυσό βραβείο στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο για το ολοκληρωμένο σύστημα τεχνολογίας για γρήγορη ταυτοποίηση μικροοργανισμών στο πλαίσιο ελέγχου και περιορισμού των νοσοκομειακών λοιμώξεων.
 Σε μια εποχή που οι λοιμώξεις, κυρίως σε νοσηλευόμενους ασθενείς, αποτελούν σοβαρή απειλή για την υγεία, το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου επιχειρεί την ορθή αντιμετώπισή τους μέσω της γρήγορης ταυτοποίησης του παθογόνου μικροοργανισμού που αποτελεί την αιτία της λοίμωξης.

Ειδικότερα, το Μικροβιολογικό Εργαστήριο είναι το πρώτο στον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί ολοκληρωμένο σύστημα νεότερης τεχνολογίας με εντυπωσιακά αποτελέσματα στον έλεγχο της μικροβιακής φορείας των ασθενών, στο πλαίσιο ελέγχου και περιορισμού των νοσοκομειακών λοιμώξεων. 


Αποτέλεσμα, η ταχύτητα στα αποτελέσματα ταυτοποίησης των παθογόνων μικροοργανισμών, η ικανότητα ανάλυσης μεγάλου όγκου δειγμάτων και η ταυτοποίηση δύσκολων ή ειδικών μικροοργανισμών.

2.Χρυσό βραβείο στο Γραφείο Διαχείρισης Προγραμμάτων για τις συνεργασίες για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, τη διατήρηση και ενίσχυση του ανθρώπινου κεφαλαίου και την χρηματοδότηση προηγμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

 H Οικονομική Υπηρεσία, υποστηρίζοντας τις οργανωτικές αλλαγές με στόχο την ανάπτυξη και βελτίωση της συνολικής απόδοσης του Νοσοκομείου μέσω εθνικών και διεθνών συνεργασιών, δημιούργησε ένα καινοτόμο τμήμα, το Γραφείο Διαχείρισης Προγραμμάτων. Το 2017 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συνεργασίες και υποβλήθηκαν προτάσεις χρηματοδότησης σε διακρατικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το Γραφείο, μεταξύ άλλων, αναζητά προσκλήσεις και συνεργασίες, ενημερώνει και συντονίζει τις κλινικές και τα τμήματα του Νοσοκομείου στην υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης και είναι αρμόδιο για την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων.


 Στο portfolio του περιλαμβάνονται δώδεκα έργα σε στάδιο υλοποίησης και αναμένονται τα αποτελέσματα αξιολόγησης τεσσάρων νέων προτάσεων που υποβλήθηκαν.

3.Ασημένιο βραβείο στην Γ΄ Παθολογική Κλινική ΑΠΘ για τον πρωτοποριακό δείκτη υπολογισμού της αγγειακής γήρανσης


Ομάδα της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής ΑΠΘ στο Νοσοκομείο δημιούργησε τον πρώτο, σε παγκόσμιο επίπεδο, δείκτη υπολογισμού της αγγειακής γήρανσης. Με την εφαρμογή μπορεί να υπολογισθεί, με μεγάλη ακρίβεια, η πιθανότητα κάποιος ή κάποια ασθενής να παρουσιάζει πρώιμη αγγειακή γήρανση. 

Ειδικότερα, με απλές μετρήσεις, όπως αυτές προκύπτουν από την 24ωρη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, ιατρικές εξετάσεις και το ιστορικό του ασθενούς, είναι εφικτό εισάγοντας τις παραμέτρους αυτές στην εφαρμογή, να γίνεται πρόβλεψη της πρώιμης αγγειακής βλάβης.

Η καινοτόμα εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ιατρούς, ερευνητές και ασθενείς, με βασικό πλεονέκτημα την πρώιμη καρδιαγγειακή πρόληψη και τη μέτρηση της αγγειακής ηλικίας χωρίς την αγορά ειδικών μηχανημάτων υψηλού κόστους.

4.Ασημένιο βραβείο στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων για την εκστρατεία επικοινωνίας για την ενίσχυση της φήμης του Νοσοκομείου


Η γνωστοποίηση του έργου του στο ευρύ κοινό και η βελτίωση της δημόσιας εικόνας του, εντάσσονται στις προτεραιότητες του Νοσοκομείου, στον τομέα της επικοινωνιακής στρατηγικής. 

Το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ενστερνίστηκε τα σύγχρονα μοντέλα επικοινωνίας και αξιοποίησε τεχνολογίες όπως ηλεκτρονικά μέσα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο την αναγνώριση του Νοσοκομείου, μέσα από την προβολή του πολυδιάστατου έργου του, ως ένα από τα πλέον σύγχρονα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας του Νοσοκομείου, το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων επένδυσε ακόμα περισσότερο στην εξωστρέφεια και την αποτελεσματική επικοινωνία του έργου του, μέσα από πρωτοβουλίες ενημέρωσης και διοργάνωσης δράσεων με αποδέκτες την κοινή γνώμη, τους ασθενείς και το προσωπικό του Παπαγεωργίου.

5.Χάλκινο βραβείο στην Α’ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική, τη Β’ Νεογνολογική Κλινική ΑΠΘ- Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και τη Διεύθυνση Ποιοτικού Ελέγχου για τη διασφάλιση ολιστικών υπηρεσιών υποστήριξης της μητρότητας και πατρότητας από το Α έως το Ω


Η υποστήριξη της μητρότητας και της πατρότητας απαιτεί ένα σύνολο υπηρεσιών σε ένα δομημένο υγειονομικό σύστημα παροχής πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης. Η ανάπτυξη του συστήματος απαιτεί, με τη σειρά της, ειδικό σχεδιασμό και διαρκή αξιολόγηση της ποιότητάς του.

Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου διασφάλισε, με την λειτουργία της Tράπεζας Μητρικού Γάλακτος, την πλήρη λειτουργία δομών και την εφαρμογή διαδικασιών, οι οποίες υποστηρίζουν τη μητρότητα και την πατρότητα σε όλα τα στάδια του οικογενειακού προγραμματισμού. 


Έτσι, παρέχει ένα υγειονομικό σύστημα παροχής όλων των επιπέδων που ανταποκρίνεται στη βέλτιστη προσέγγιση του προγραμματισμού της οικογένειας και τις «χίλιες πρώτες μέρες της ζωής».

Είναι η τρίτη χρονιά που το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου συμμετέχει στο θεσμό HealthCare Business Awards και τιμάται για επιστημονικές καινοτομίες, επενδυτικές πρωτοβουλίες, κοινωφελείς δράσεις και προγράμματα επικοινωνίας που συνέβαλαν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Το 2017 απέσπασε τέσσερα βραβεία και το 2018 επτά.



Πηγή