Αληθινή «Ωραία Κοιμωμένη» κοιμάται περισσότερο από δύο μήνες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αληθινή «Ωραία Κοιμωμένη» κοιμάται περισσότερο από δύο μήνες


Μια έφηβη από την Κολομβία πάσχει από μία εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, που... τη βάζει για ύπνο περισσότερο από δύο μήνες κάθε φορά, ενώ η μητέρα της την ταΐζει ανά δύο ώρες υγροποιημένο φαγητό!

Ο λόγος για τη Sharik Tovar, μια αληθινή «Ωραία Κοιμωμένη», ωστόσο, το θέμα του κοριτσιού, μόνο παραμυθένιο δεν το λες...

Το αντίθετο. Πρόκειται για έναν ατελείωτο εφιάλτη!
Το σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης, ή το σύνδρομο Kleine-Levin, είναι μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση, η οποία δεν είναι απειλητική για τη ζωή, αλλά, όπως καταλαβαίνετε, οι επιπλοκές στην καθημερινότητα για τον ασθενή είναι πολλές. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια σπάνια διαταραχή του ύπνου, που χαρακτηρίζεται από επίμονη επεισοδιακή υπερυπνία και γνωστικές αλλαγές ή αλλαγές στη διάθεση.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, η Sharik Tovar ανήκει σε μια κατηγορία μαζί με μόλις 40 ακόμη άτομα παγκοσμίως(!), που κοιμούνται σαν να πέφτουν σε... χειμέρια νάρκη! Διότι, όσοι άνθρωποι πάσχουν από το σύνδρομο Kleine-Levin, συνήθως, κοιμούνται περισσότερες από 15 ώρες, και πάλι όταν ξυπνούν αισθάνονται κουρασμένοι. Εδώ, όμως, η κοπέλα από την Κολομβία κοιμάται περισσότερο από δύο μήνες!

Η Sharik ζει με τη μητέρα της, Marleny Tovar, η οποία, μάλιστα, υγροποιεί όλο το φαγητό της και την ταΐζει κάθε δύο ώρες.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι -και- άλλο. Επειδή ακριβώς η Sharik κοιμάται τόσο πολύ, όταν ξυπνάει έχει σοβαρά πρόβλημα μνήμης. «Μετά από ένα επεισόδιο ύπνου 48 ημερών τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους, έχασε προσωρινά την μνήμη της. Ξύπνησε και με ρωτούσε ποια ήμουν», λέει η μητέρα της.

Η μητέρα του κοριτσιού ζήτησε, εξάλλου, από την εθνική υγειονομική υπηρεσία της Κολομβίας συμπληρώματα διατροφής, που πρέπει να δώσει στην κόρη της ενώ κοιμάται. Και ζήτησε, επίσης, επείγουσα νευρολογική θεραπεία. Είπε στους δημοσιογράφους: «Το μέγιστο που έχει κοιμηθεί ήταν δύο μήνες και κάτι».

Σύμφωνα με τη Marleny, η υγειονομική υπηρεσία δεν έχει προμηθεύσει, προς το παρόν, τα συμπληρώματα για δύο μήνες, οπότε πρέπει να προετοιμαστεί μόνη της, για να είναι έτοιμη όταν το κορίτσι πέσει και πάλι για ύπνο...

Το 2017, άλλωστε, είχε πει: «Τα τρόφιμά της είναι όλα υγρά, μαγειρεύω και υγροποιώ τα πάντα και την ταΐζω κάθε δύο ώρες».

Η οικογένεια ζήτησε από το δήμο τον Νοέμβριο του 2017 να χορηγήσει επίδομα στη μητέρα, καθώς η Marleny έπρεπε να εγκαταλείψει τη δουλειά της, για να φροντίσει την κόρη της, και δεν μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο. Τότε, μάλιστα, ο δήμαρχος του Acacias, Orlando Gutierrez, υποσχέθηκε να δώσει στη Sharik και την οικογένειά της ένα σπίτι, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Τώρα η Marleny ελπίζει και πάλι...