Τελευταία Νέα:

Ποια κινητά εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία (πίνακας)
Επιστήμονες και κατασκευαστές διαβεβαιώνουν ότι η ακτινοβολία αυτή είναι μη βλαπτική για τον ανθρώπινο οργανισμό, ωστόσο η ανησυχία παραμένει

 Θέμα συζήτησης αλλά και προβληματισμού είναι η ακτινοβολία που εκπέμπει μια συσκευή που βρίσκεται διαρκώς στα χέρια μας ή στις τσέπες μας: το κινητό τηλέφωνο.

Επιστήμονες και κατασκευαστές διαβεβαιώνουν ότι η ακτινοβολία αυτή δεν βλάπτει τον οργανισμό, ωστόσο η ανησυχία παραμένει, έστω κι αν δεν υπάρχουν έρευνες σε τέτοιο βάθος χρόνου που να καταλήγουν σε, αν μη τι άλλο, σαφή συμπεράσματα.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας από την Ακτινοβολία της Γερμανίας (Bundesamt für Strahlenschutz) καταγράφει τα ποσά ακτινοβολίας που εκπέμπουν διάφορες συσκευές και τα συγκεντρώνει σε βάση δεδομένων προσβάσιμη από όλους.

Με βάση τα στοιχεία του γερμανικού οργανισμού ο ιστοτόπος Statista δημιούργησε μια λίστα στα τέλη Αυγούστου του 2019, με τις συσκευές που εκπέμπουν τα μεγαλύτερα ποσά ακτινοβολίας (Watt ανά κιλό βάρους).

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Mi A1 της Xiaomi, και ακολουθούν το Mi Max 3 της ίδια εταιρείας και το OnePlus 6T.


1 σχόλιο:

  1. ΄΄Επιστήμονες και κατασκευαστές διαβεβαιώνουν ότι η ακτινοβολία αυτή δεν βλάπτει τον οργανισμό΄...

    ΟΥΑΟΥ!! τώρα ησύχασα.

    Ψάξτε να βρείτε τι λένε οι Βιολόγοι διεθνώς και θα δείτε αν βλάπτει η όχι η ακτινοβολία από τα κινητά και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.. ειδικά με την άφιξη του 5G.
    Και όποιος δεν φοβάται να δώσει ένα κινητό στο παιδί του να μιλάει όλη την ώρα και όχι 5' λεπτά την εβδομάδα όπως συνιστούν τίμιοι επιστήμονες και όχι πληρωμένα καθάρματα από τις εταιρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή