Στο Λος Άντζελες ο Α.Τζιτζικώστας με στόχο την προώθηση της περιοχής για κινηματογραφικές παραγωγές - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στο Λος Άντζελες ο Α.Τζιτζικώστας με στόχο την προώθηση της περιοχής για κινηματογραφικές παραγωγές


Εξαιρετικά θετική υποδοχή από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς παραγωγούς στο Hollywood είχε η αποστολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και στόχο την προώθηση της περιοχής για κινηματογραφικές παραγωγές μέσω του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε αρχικά τη διαδικτυακή πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης Netflix, είχε στη συνέχεια συνάντηση με στελέχη των μεγαλύτερων εταιριών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, μελών της Ένωσης Εταιριών Κινηματογράφου Αμερικής και τέλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Millennium Films Jeffrey Greenstein, με τον οποίο συμφώνησαν στη δημιουργία στούντιο της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη.

Στα κεντρικά γραφεία της Netflix, στο Λος Άντζελες, ο Περιφερειάρχης και τα μέλη της αποστολής της Περιφέρειας στις ΗΠΑ έγιναν δεκτοί από τον Sr. Systems Engineer της εταιρίας Alex Athanasiadis και τη Stage Manager Natascha Dimitrijevitc, οι οποίοι τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις και τα στούντιο, όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα ορισμένων από τις κορυφαίες τηλεοπτικές σειρές του κόσμου.

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με την Production Policy Coordinator του Netflix Meredith Brace Sloss, με την οποία συζήτησαν την πολιτική της εταιρίας για την επιλογή χώρων εξωτερικών γυρισμάτων ανά τον κόσμο, για τα οικονομικά δεδομένα της διαδικτυακής συνδρομητικής πλατφόρμας και για τις καινοτομίες που εφαρμόζονται στην τηλεοπτική και κινηματογραφική βιομηχανία. 

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε την κ. Sloss για την ίδρυση και λειτουργία του πρώτου οργανωμένου Film Office της Ελλάδας, στην Κεντρική Μακεδονία και παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή, αλλά και η χώρα για οπτικοακουστικές παραγωγές.

«Το Netflix είναι από μόνο του μια καινοτομία, που έχει φέρει επανάσταση στην ψυχαγωγία, διαθέτοντας σήμερα εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο. 

Η Κεντρική Μακεδονία είναι η καλύτερη επιλογή για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές και θέλουμε εταιρίες – κολοσσούς, όπως η Netflix, να έρθουν στον τόπο μας και να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά ελκυστικό προϊόν για τους θεατές ανά τον κόσμο», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η κ. Sloss έκανε λόγο για μια περιοχή που πράγματι διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα για την παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών και μπαίνει ως κάτι φρέσκο στην ατζέντα των παραγωγών, οι οποίοι ψάχνουν διαρκώς για νέα τοπία, νέες εικόνες, επενδύοντας στον φυσικό πλούτο και την ποικιλομορφία της περιοχής των γυρισμάτων, είτε πρόκειται για κινηματογραφικές, είτε για τηλεοπτικές παραγωγές.

Στη συνέχεια η αποστολή της Περιφέρειας επισκέφτηκε τα γραφεία της Ένωσης Εταιριών Κινηματογράφου Αμερικής (Motion Picture Association of America), στο Hollywood, όπου ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με εκπροσώπους των μεγαλύτερων κινηματογραφικών εταιριών, όπως οι HBO, Walt Disney Studios, Paramount Pictures, Universal Pictures, Warner Bros. κ.ά.

Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συνομίλησε με τους εκπροσώπους των εταιριών κινηματογράφου για τους λόγους, που κάνουν ελκυστική την Κεντρική Μακεδονία για γυρίσματα παραγωγών, καλώντας τους να επιλέξουν την περιοχή για την παραγωγή των ταινιών τους.

«Η Κεντρική Μακεδονία έχει μοναδικά χαρακτηριστικά για τα γυρίσματα ταινιών. Οι εναλλαγές του τοπίου, τα υπέροχα μέρη, το ιδανικό κλίμα, η σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή μας, η δυνατότητα 12ωρων γυρισμάτων ημερησίως, αλλά και ένα σύνολο σύγχρονων υποδομών είναι τα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα για να πάρετε την απόφαση να γυρίσετε πολλές και σπουδαίες ταινίες στην Κεντρική Μακεδονία. Με τη σύσταση του Film Office αποκτήσαμε ακόμη ένα πλεονέκτημα. 

Έχουμε τη δυνατότητα να σας παρέχουμε κάθε είδους βοήθεια στις παραγωγές σας, ξεπερνώντας γρήγορα κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο. Είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε, να δώσουμε απαντήσεις στα ερωτήματά σας και να ανοίξουμε τελικά το δρόμο για να δουλέψουν οι εταιρίες σας στη χώρα μας, στην περιοχή μας. 

Άλλωστε, τα οικονομικά και φορολογικά κίνητρα που δίνει πλέον η χώρα σε εταιρίες παραγωγής κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών και σειρών είναι τέτοια, που καθιστούν την Ελλάδα ιδιαίτερα ελκυστική για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές», υπογράμμισε κατά την παρουσίασή του ο κ. Τζιτζικώστας.

Οι επικεφαλής της Ένωσης και οι εκπρόσωποι των εταιριών εκφράστηκαν με ιδιαίτερα θετικά λόγια για τις δυνατότητες της περιοχής να φιλοξενήσει παραγωγές τους, ενώ τόνισαν ότι θα διατηρήσουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας για την εξέλιξη της συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Hollywood.

Ο κ. Τζιτζικώστας επαίνεσε μάλιστα το ρόλο που έχει διαδραματίσει και την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) Πάνος Κουάνης, για την έναρξη αυτής της συνεργασίας και για το άνοιγμα νέων δρόμων και της προοπτικής, ώστε να μπει η Ελλάδα δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών, αλλά και ειδικά για τη νέα σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Hollywood.


Τέλος ο Περιφερειάρχης και τα μέλη της αποστολής της Περιφέρειας επισκέφτηκαν τα γραφεία της Millennium Films, όπου ο κ. Τζιτζικώστας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της εταιρίας Jeffrey Greenstein.

Ο κ. Greenstein με τον κ. Τζιτζικώστα συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για να γίνει το συντομότερο πράξη ο σχεδιασμός της εταιρίας να κατασκευάσει και να λειτουργήσει στούντιο της Millennium στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την ικανοποίησή του, που μια εταιρία με αμέτρητες επιτυχημένες παραγωγές και με απίστευτα πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες παγκοσμίως, σκοπεύει να χτίσει τα δικά της στούντιο στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές πως θα κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να βρεθεί άμεσα ο κατάλληλος χώρος για να προχωρήσει η υλοποίηση του συγκεκριμένου κινηματογραφικού πρότζεκτ. 

Από την πλευρά του ο κ. Greenstein ανέπτυξε στον Περιφερειάρχη το σχεδιασμό της εταιρίας για το συγκεκριμένο εγχείρημα και τις παραμέτρους του εγχειρήματος, που πρέπει να καλυφθούν, προκειμένου το συντομότερο να δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις και να αρχίσουν τα γυρίσματα ταινιών.


«Θέλω να μας θεωρείτε τους μεγαλύτερους συμμάχους σας στην προσπάθεια αυτή. Για εσάς η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία είναι ο ιδανικός χώρος για μεγάλες παραγωγές. Για εμάς είναι η πόρτα για να μπει η περιοχή μας στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη και γι’ αυτό θα είμαστε αρωγοί στην υλοποίηση του σχεδιασμού σας. 

Να υπολογίζετε σε εμάς και είμαι σίγουρος ότι μόνο επιτυχημένη θα είναι η παρουσία της Millennium στη Θεσσαλονίκη. Εκτιμούμε πολύ τη στήριξή σας και δεν σας κρύβω ότι είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε μαζί σας τα επόμενα χρόνια. 

Η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει ως χαρακτηριστικό της την αποτελεσματικότητα και την εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση ζητημάτων. Στο τέλος θα δείτε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας», είπε ο Περιφερειάρχης.


Απευθυνόμενος στον κ. Τζιτζικώστα, ο κ. Greenstein επισήμανε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ένθερμη προσωπική υποστήριξή σας στο νέο μας αυτό εγχείρημα. 

Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστούμε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εκτιμούμε απεριόριστα την προσήλωσή σας στο εγχείρημά μας, που θα αποτελέσει την απαρχή για μια μακρόχρονη συνεργασία το επόμενο διάστημα. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα μαζί θα κατασκευάσουμε το στούντιο της Θεσσαλονίκης και θα αρχίσουμε να δημιουργούμε πολλές ταινίες».