Τελευταία Νέα:

Στη Δημ.Βιβλιοθήκη Θέρμης η Παρουσίαση Βιβλίου του δημοσιογράφου -συγγραφέα Βασίλη Κοντογουλίδη "Η Επιστροφή"


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
Παρουσίαση Βιβλίου
του δημοσιογράφου -συγγραφέα Βασίλη Κοντογουλίδη
"Η Επιστροφή" |Εκδόσεις Μπαρμπουνάκη

Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου | Ώρα  19:30
(Αίθουσα Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης)
…………………………………………………….
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:  
  • Τάσος Ρέτζιος – Δημοσιογράφος
  • Γιώργος Κυρίτσης - Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Θέρμης
  • Χρήστος Βαγιωνάς Προϊστάμενος Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης

 Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ειρήνη Τσαρούχα.

Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου – συγγραφέα Βασίλη Κοντογουλίδη με τίτλο : «Η Επιστροφή»  είναι μυθιστόρημα, που εκτυλίσσεται με φόντο τη Θεσσαλονίκη σε παρόντα χρόνο, όπως την βρήκε ο πρωταγωνιστής της νουβέλας, επιστρέφοντας μετά από ένα σύντομο διάστημα εγκατάστασης και διαμονής του στην ελληνική επαρχία.

Κεντρικός ήρωας του βιβλίου, ο Στέφανος, γιατρός, από τους πιο σημαντικούς χειρουργούς της πόλης, αποσύρεται στο Καρπενήσι με στόχο να εγκατασταθεί εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του. 

Όμως η ζωή της επαρχίας δεν θα μπορέσει να νικήσει τη σφοδρή του επιθυμία να επανασυνδεθεί  με τις δύο τις μεγάλες αγάπες που άφησε πίσω : Τη Θεσσαλονίκη και τον παλιό έρωτά του, την ‘Έλενα… 

Τι θα επακολουθήσει; Η ανατροπή έρχεται στο τέλος….

Η «Επιστροφή» είναι το δεύτερο βιβλίο του Βασίλη Κοντογουλίδη, μετά την κυκλοφορία της πρώτης νουβέλας του πέρυσι, με πρωταγωνιστή τον ίδιο, φανταστικό, αλλά επίκαιρο ήρωα, επίσης, από τις εκδόσεις «Μπαρμπουνάκης» με τίτλο : «Η τελευταία φορά».  Ο ήρωας της «Επιστροφής» είναι το ίδιο πρόσωπο, φανταστικό, αλλά το περιβάλλον στο οποίο κινείται είναι αυτό του παρόντος χρόνου, της πόλης και της σύγχρονης Ελλάδας. 

Οι αναφορές του πρωταγωνιστή της νουβέλας, πολιτικές και κοινωνικές, ακουμπούν στους προβληματισμούς, τις απόψεις και τις προσλαμβάνουσες των σύγχρονων κατοίκων της πόλης, της χώρας, κάτι που προικίζει με εξαιρετικό ενδιαφέρον και σημασία την πλοκή του βιβλίου.

Ο Συγγραφέας

Ο Βασίλης Κοντογουλίδης γεννήθηκε το 1966 στη Θεσσαλονίκη.

 Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Είναι δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και γενικός γραμματέας του διοικητικού της συμβουλίου. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε εφημερίδες , ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Είναι διευθυντής στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100. 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μπαρμπουνάκης».

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ  : 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια