Ενημέρωση από τον Δήμο Θέρμης για την απογραφή των αιγοπροβάτων. Υποχρεωτική από εφέτος και η καταγραφή των οικόσιτων χοίρων. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ενημέρωση από τον Δήμο Θέρμης για την απογραφή των αιγοπροβάτων. Υποχρεωτική από εφέτος και η καταγραφή των οικόσιτων χοίρων.

Αποτέλεσμα εικόνας για αιγοπροβατα"

Το Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης, ενημερώνει τους κτηνοτρόφους συνδημότες μας ότι από αύριο Παρασκευή 1 Νοεμβρίου έως και τις 15 Δεκεμβρίου οι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων οφείλουν να διενεργήσουν την ετήσια απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου για το έτος 2019 και να την κοινοποιήσουν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της περιοχής τους. 


Όλοι οι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων οφείλουν να διενεργήσουν την ετήσια απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου. Σε ότι αφορά τους κατόχους χοίρων η απογραφή διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το έτος 2019 η κοινοποίηση της ετήσιας απογραφής γίνεται:

1) είτε με προσέλευση των κτηνοτρόφων στην Κτηνιατρική Υπηρεσία με το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων συμπληρωμένο και πλήρως ενημερωμένο με όλες τις μεταβολές (γεννήσεις, θανάτους, σφαγές).

2) είτε με τη χρήση της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας, χωρίς να απαιτείται η παρουσία του κτηνοτρόφου στην υπηρεσία. Η εγγραφή και πρόσβαση του κάθε ενδιαφερόμενου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ΥπΑΑΤ (http://e-services.minagric.gr/), ακολουθώντας κατά βήμα τις οδηγίες που παρουσιάζονται αναρτημένες εκεί.

Οι συγκεκριμένες ψηφιακές υπηρεσίες ενεργοποιούνται από αύριο 1η Νοεμβρίου για τα αιγοπρόβατα και από την 1η Δεκεμβρίου για τους χοίρους.

Αφού πραγματοποιηθεί η υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του. Η ψηφιακή υποβολή απογραφής του ζωικού κεφαλαίου δεν υποκαθιστά την υποχρέωση του κατόχου για την αντίστοιχη ενημέρωση του μητρώου της εκμετάλλευσής του.

Ο κάθε χρήστης κάτοχος αιγοπροβάτων ή χοίρων έχει τη δυνατότητα ψηφιακής υποβολής απογραφικών στοιχείων μόνο μία φορά κατά την απογραφική περίοδο (σε περίπτωση που η υποβληθείσα απογραφή χρήζει τροποποίησης λόγω λανθασμένων στοιχείων, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθύνεται άμεσα στην αρμόδια τοπική κτηνιατρική αρχή).

Αποτέλεσμα εικόνας για γουρουνια"

Παράλληλα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στέλιος Γκιζάρης υπενθυμίζει σε όλους τους κατόχους εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων πως η σήμανση και η καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή μιας σειράς προγραμμάτων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου, που εφαρμόζονται σήμερα, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα του Καταρροϊκού Πυρετού, του Μελιταίου Πυρετού, των Εξωτικών Νοσημάτων και τονίζει πως φέτος είναι υποχρεωτική και η καταγραφή των οικόσιτων χοίρων στο πλαίσιο της ετοιμότητας για την Αφρικανική Πανώλη.