Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του - Τι θα γίνει με το επίδομα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του - Τι θα γίνει με το επίδομα



Σε λίγες μέρες αρχίζει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης. Οι εκτιμήσεις στην αγορά θέλουν μείωση περί τα δέκα λεπτά σε σχέση με πέρσι. 

Το στοίχημα για πολλούς είναι που θα διαμορφωθεί το επίδομα θέρμανσης και ποιοι θα επωφεληθούν από τις επερχόμενες αλλαγές.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο είναι τα σενάρια που έχει βάλει στο τραπέζι της συζήτησης το υπουργείο Οικονομικών για την νέα χειμερινή περίοδο καθώς η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά σε 2 εβδομάδες, στις 15 Οκτωβρίου.

Το πρώτο σενάριο προβλέπει αύξηση του βασικού ποσού του επιδόματος κατά 20%. Έτσι από τα 0,16 που ισχύει σήμερα να πάει στα 0,192 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου.

Ενώ το δεύτερο σενάριο προβλέπει αύξηση του βασικού ποσού του επιδόματος κατά 25%. Από τα 0, 16 στα 0,20 ευρώ ανά λίτρο.

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Οικονομικών εκτός από την αύξηση των επιδομάτων μελετούν ήδη διαφοροποιήσεις στα γεωγραφικά κριτήρια και στη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης. 


Με τις αλλαγές αυτές η κυβέρνηση στοχεύει στην ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων και απομακρυσμένων σε ορεινές περιοχές νοικοκυριών τα οποία αναγκάζονται να καταναλώνουν κάθε χρόνο νωρίτερα και περισσότερο πετρέλαιο για την θέρμανση τους.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι επίσης τα χρήματα να καταβάλλονται σε όλους τους δικαιούχους χωρίς καμία καθυστέρηση και μάλιστα από την αρχή της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης δηλαδή από τον Οκτώβριο.

Όπως εκτιμούν οι πρατηριούχοι, στην Αθήνα και στα μεγάλα αστικά κέντρα η τιμή ανά λίτρο του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι 1,07 ευρώ ανά λίτρο.