Νέος χώρος πρασίνου στο Πλαγιάρι στη θέση “παλιά δεξαμενή" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νέος χώρος πρασίνου στο Πλαγιάρι στη θέση “παλιά δεξαμενή"


Με πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, η αρμόδια Αντιδημαρχία και η Υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος συνεχίζει την προσπάθεια δημιουργίας νέων σημείων πρασίνου σε όλη την έκταση του Δήμου Θέρμης. 



Δεδομένου ότι το αστικό πράσινο αποτελεί σημαντικό παράγοντα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Θέρμης στοχεύει στην άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση σε ότι αφορά το περιβάλλον δημιουργώντας νέους χώρους πρασίνου και αναψυχής, σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα. 

Στην κατεύθυνση αυτή το τελευταίο χρονικό διάστημα η Υπηρεσία προχώρησε στη διαμόρφωση ενός νέου χώρου πρασίνου στο Πλαγιάρι στη θέση “παλιά δεξαμενή”.

Στη συγκεκριμένη θέση, υπήρχε ένας αναξιοποίητος χώρος, όπου με πολλαπλές εργασίες οι υπάλληλοι της αρμόδιας Υπηρεσίας προσχώρησαν στη βελτίωσή του. Οι παρεμβάσεις περιελάμβαναν χωματουργικές εργασίες και τοποθέτηση νέου οργανικού χώματος έτσι ώστε να τοποθετηθεί στη συνέχεια ο έτοιμος χλοοτάπητας. 


Περιμετρικά της περιοχής φυτεύτηκαν βιβούρνα (που είναι αειθαλής, καλλωπιστικός θάμνος και χρησιμοποιείται ευρέως στην κηποτεχνία για τη διαμόρφωση φραχτών, διαδρόμων και διαχωριστικών σχηματισμών), καθώς επίσης και γιουνίπεροι (κωνοφόρο φυτό, με βελονοειδές φύλλο και ιδιαίτερα ανθεκτικό στο ψύχος), λεβάντες, καλλωπιστικές δαμασκηνιές, πικροδάφνες και πλατανομουριές.


Παράλληλα στην περιοχή τοποθετήθηκε και αυτόματο σύστημα ποτίσματος που βοηθά στο να διατηρείται το γκαζόν και τα φυτά πράσινα αλλά ταυτόχρονα κάνει οικονομία στο νερό και στο χρόνο ποτίσματος, ενώ εξασφαλίζει ότι το γρασίδι και τα φυτά θα έχουν όσο νερό χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

“Με τη δημιουργία νέων χώρων αστικού πρασίνου συμβάλουμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά προς μια βιώσιμη κατεύθυνση για την ομαλή και αρμονική λειτουργία ενός σύγχρονου Δήμου. 


Με την ανάπτυξη αστικών χώρων πρασίνου, οι οποίοι παρουσιάζουν σπουδαίο περιβαλλοντικό ρόλο και συμβάλλουν ιδιαίτερα στην ποιότητα του αστικού τοπίου του Δήμου μας, δημιουργούμε ουσιαστικά μικρότερες εστίες περιβάλλοντος. Το πράσινο του Δήμου μας είναι κοινωνικό αγαθό και ας μην ξεχνάμε πως η προστασία του ανήκει και είναι υποχρέωση όλων μας. 

Η Αντιδημαρχία Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης θα συνεχίσει τον προγραμματισμό νέων υποδομών για το περιβάλλον και το πράσινο, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους κοινόχρηστους χώρους, σε κάθε γωνιά του Δήμου μας”, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γκιζάρης.