#BeActive στον δήμο Θέρμης με ξεχωριστές αθλητικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

#BeActive στον δήμο Θέρμης με ξεχωριστές αθλητικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους


Η ανακοίνωση του Δήμου:
“Ξεμουδιάσαμε” και ταυτόχρονα γνωρίσαμε δύο αθλήματα στη φύση στον δήμο Θέρμης, με δύο #BeActive ξεχωριστές αθλητικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 5ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

Στις 25 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θέρμης παιδιά από 5 έως 15 ετών γνώρισαν τα Rollers. 

Συγκεκριμένα ογδόντα παιδιά είχαν μια πρώτη επαφή με το άθλημα του roller skating μέσα από μάθημα, διάφορα παιχνίδια με ή χωρίς Rollers. Με πολλή μουσική και κέφι. Στα παιδιά που συμμετείχαν δόθηκε ένα αναμνηστικό δελτίο συμμετοχής και δώρο ένα πατίνι!






Οι μεγαλύτεροι, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου ασκήθηκαν και χαλάρωσαν με Yoga στη Φύση


Σε ένα πανέμορφο χώρο, στο γήπεδο Βετεράνων στο φράγμα της Θέρμης ένιωσαν την ευεξία και βελτίωσαν τη διάθεσή τους αθλούμενοι στη φύση με Yoga και Reiki. 

Mίλησαν για τους εαυτούς τους και τα θέματα που τους απασχολούν, χαλάρωσαν, ένιώσαν ανάλαφροι και έγραψαν ο ένας στον άλλον ωραία μηνύματα και σκέψεις.






Ο Δήμος Θέρμης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Sport4Values, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμμετείχε στην εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού με τις παραπάνω δράσεις.

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (European Sports Week)?

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη αθλητική εκστρατεία, η οποία διοργανώνεται στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς διοργανωθήκαν 48.500 αθλητικές εκδηλώσεις σε 44 χώρες και υπολογίζεται ότι συμμετείχαν 13 εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη την περίοδο 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2019, κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί ετήσιο θεσμό, ο οποίος γνωρίζει ραγδαία αύξηση και έχει ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής όλων των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό.


Αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους ώστε να ενεργοποιηθούν (#BeActive) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και για να ενθαρρυνθούν να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.


Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει όχι μόνο αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στην υγεία των πολιτών, αλλά και οικονομικό κόστος. Επιπλέον, ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τα μηνύματα ανεκτικότητας και την ιδιότητα του πολίτη σε όλη την Ευρώπη. 


Η προώθηση του ρόλου του αθλητισμού ως μέσου για την κοινωνική ένταξη θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων στην ευρωπαϊκή κοινωνία.