Τελευταία Νέα:

Κλειστά βρήκαν τα ξενοδοχεία οι 400 μετανάστες που έφτασαν χθες στα Βρασνά

Αποτέλεσμα εικόνας για Κλειστή την πόρτα των ξενοδοχείων στα Βρασνά βρήκαν τα ξημερώματα οι περίπου 400 μετανάστες από τη Σάμο, που επρόκειτο να φιλοξενηθούν στην περιοχή.

Ένταση στα Βρασνά, όπου έφθασαν χθες 400 μετανάστες αλλά βρήκαν τα ξενοδοχεία κλειστά. Οι αιτούντες άσυλο αναμένεται να μεταφερθούν στη Χαλκίδα.


Κλειστή την πόρτα των ξενοδοχείων στα Βρασνά βρήκαν τα ξημερώματα οι περίπου 400 μετανάστες από τη Σάμο, που επρόκειτο να φιλοξενηθούν στην περιοχή.


Οι αιτούντες άσυλο μεταφέρθηκαν αργά χθες το βράδυ με οκτώ λεωφορεία στα Βρασνά. Ωστόσο, η προσέγγιση στην περιοχή έγινε μετ΄ εμποδίων, λόγω των κινητοποιήσεων των κατοίκων και της έντασης που υπήρχε από νωρίς το μεσημέρι.

Όταν τελικά τα οκτώ λεωφορεία κατάφεραν και έφτασαν στα ξενοδοχεία, οι ιδιοκτήτες τους τα είχαν κλειστά. Από χθες το μεσημέρι η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη στα Βρασνά, καθώς οι κάτοικοι αντιδρούν στη φιλοξενία των προσφύγων στην περιοχή. Είχαν συγκεντρωθεί σε δύο σημεία στην περιοχή, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Στο σημείο από νωρίς βρίσκονταν και αστυνομικές δυνάμεις.

«Τους είχαμε προειδοποιήσει τους αρμόδιους να μη μεταφερθούν στα Βρασνά άλλα άτομα γιατί οι κάτοικοι ήταν εξαγριωμένοι. Δεν μας άκουσαν. Από νωρίς υπήρχε ένταση και τελικά τα λεωφορεία όταν έφτασαν, τα ξενοδοχεία ήταν κλειστά», δήλωσε στη Voria.gr ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη τα λεωφορεία αναχώρησαν από την περιοχή και κατευθύνθηκαν προς τα Μάλγαρα. Οι αιτούντες άσυλο αναμένεται να μεταφερθούν στη Χαλκίδα.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή των Βρασνών διαμένουν ήδη 250 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται καθώς όπως αναφέρουν έχουν σημειωθεί κρούσματα παραβατικότητας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια