10 χρόνια προσφοράς του Κοινωνικού Πρατηρίου και 3ο έτος λειτουργίας Κοινωνικού φαρμακείου. Γιορτάζουμε στο Δήμο μας την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

10 χρόνια προσφοράς του Κοινωνικού Πρατηρίου και 3ο έτος λειτουργίας Κοινωνικού φαρμακείου. Γιορτάζουμε στο Δήμο μας την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας



Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καταπολέμησης της φτώχειας ο Δήμος Θέρμης, το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού και Εθελοντισμού το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Κοινότητας οργανώνει ολοήμερη εκδήλωση την 16η Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία του Δήμου μας και την αίθουσα του πολιτιστικού.


Με κεντρικό στόχο το ότι τα κράτη πρέπει να διαλύσουν τους φραγμούς που εμποδίζουν την πρόσβαση των ανθρώπων στην παιδεία, την υγειονομική περίθαλψη, την τροφή, το καθαρό νερό και την αποχέτευση και πρέπει να καταπολεμήσουν τις διακρίσεις ενάντια στους ανθρώπους που υφίστανται παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και που έχουν τη μικρότερη πρόσβαση στη δικαιοσύνη, συμπεριλαμβανομένων των αυτοχθόνων πληθυσμών, των γυναικών, των παιδιών και των ανθρώπων με αναπηρίες, το πρωί της επόμενης Τετάρτης 16 Οκτωβρίου 2019 στο πολιτιστικό κέντρο Θέρμης, σε συνεργασία με την Εταιρία Νοσημάτων Θώρακος της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Ηρακλής Τιτόπουλος, θα γίνεται δωρεάν σπιρομέτρηση στους πολίτες στου δήμου μας και θα δίδονται οδηγίες και πληροφορίες από ειδικούς επιστήμονες στους προσερχομένους για τη συγκεκριμένη εξέταση.



Οι εκδηλώσεις το απόγευμα και ώρα 7:00 μμ, μεταφέρονται στην κεντρική πλατεία της Θέρμης, όπου θα πραγματοποιηθεί παράσταση Καραγκιόζη, με θέμα “ο Καρακιόζης Καταζητούμενος” ο οποίος εδώ και δεκαετίες αποτελεί την πιο αντιπροσωπευτική μορφή της ανέχειας και της φτώχειας.

Αργότερα, το βράδυ, η μοναδική – ποιοτική ορχήστρα “Ηλεκτρική Κομπανία” του Αθλητικού, Πολιτιστικού Συλλόγου Προσωπικού, Ομίλου ΔΕΗ Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα για όλους. Η παρουσία των μουσικών καλλιτεχνών είναι εθελοντική και ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας.

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τη συγκεκριμένη μέρα θα λειτουργούν περίπτερα του κοινωνικού φαρμακείου και παντοπωλείου, όπου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το κοινωνικό έργο του δήμου μας αλλά και να προσφέρουν, συμμετέχοντας ενεργά οι ίδιοι, τρόφιμα και φάρμακα που θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Αισιοδοξούμε να γιορτάσουμε στο Δήμο μας την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας ως μέρα προσφοράς στον συνάνθρωπό μας.

Σας περιμένουμε τις πρωινές ώρες στο πολιτιστικό και τις απογευματινές ώρες στην πλατεία για να αποδείξουμε για μια ακόμα φορά ότι οι δημότες της Θέρμης δεν ξεχνούν ότι η κοινωνική αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι έννοιες που στην περιοχή μας δεν παραμένουν στη θεωρία , αλλά αποκτούν πραγματική υπόσταση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι συνδημότες μας μπορούν να απευθύνονται στο site του Δήμου Θέρμης και στο τηλέφωνο του κοινωνικού πρατηρίου 2310-466691.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας όλες οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.