Τέλος εποχής για το τυφέκιο G3 του ελληνικού στρατού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τέλος εποχής για το τυφέκιο G3 του ελληνικού στρατού




Ύστερα από τέσσερις δεκαετίες το βασικό όπλο μάχης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων το θρυλικό G3Α3 που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη στρατιωτική θητεία εκατομμυρίων Ελλήνων θα είναι παρελθόν.


Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Άμυνας σκοπεύει να το αντικαταστήσει με έναν βελτιωμένο τύπο, ο οποίος θα φέρει, μεταξύ άλλων, πτυσσόμενο κοντάκιο, βελτιωμένη λαβή και δυνατότητα να προσαρμόζεται στην κάννη σκοπευτικό ερυθράς κηλίδος, φακός.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας »τα ΝΕΑ», το όπλο θα αναβαθμιστεί και θα φέρει μεταξύ άλλων πτυσσόμενο κοντάκιο, βελτιωμένη λαβή και δυνατότητα να προσαρμόζεται στην κάννη σκοπευτικό ερυθράς κηλίδος, φακός. 
Πρόκειται για αλλαγές που θα το κάνουν πιο εύχρηστο και συνακόλουθα πιο αποτελεσματικό σε συνθήκες μάχης. Στόχος του υπουργείου Άμυνας είναι το νέο τροποποιημένο τυφέκιο G3A3 σε τέσσερα χρόνια από τώρα να χρησιμοποιείται ευρέως από τους οπλίτες.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης του που έχει αναλάβει το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει ξεκινήσει και έχει εκδοθεί και σχετική οδηγία.
Αποτέλεσμα εικόνας για g3 γθν