Μέτωπο Ρήξης & Ανατροπής: Καθαρή συμπαιγνία μεταξύ ΦΟΔΣΑ, Περιφέρειας και Δήμου Θέρμης για τη Μ.Ε.Α. στον Αγ.Αντώνιο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μέτωπο Ρήξης & Ανατροπής: Καθαρή συμπαιγνία μεταξύ ΦΟΔΣΑ, Περιφέρειας και Δήμου Θέρμης για τη Μ.Ε.Α. στον Αγ.Αντώνιο



Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης όπως μας εστάλη, με την οποία κατηγορηματικά εναντιώνεται στη εγκατάσταση Μ.Ε.Α. στον Αγ.Αντώνιο και παρακινεί τους Δημότες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 7/9 στη Καμάρα κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ:


ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ.
logothermi-04
Καθαρή συμπαιγνία μεταξύ Φ.Ο.Δ.Σ.Α. , Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και διοίκησης του δήμου Θέρμης προκειμένου να εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για να προχωρήσει η εγκατάσταση της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων 130.000 τόνων/έτος και μιας μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλητων 20.000 τόνων/έτος στον Άγιο Αντώνιο ερήμην των κατοίκων και του δημοτικού, και του Περιφερειακού συμβουλίου .

Συγκεκριμένα, το Μάρτιο του 2016 ο Δήμος Θέρμης καταρτίζοντας το νέο τοπικό σχέδιο αποκεντρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, ΤΣΑΔΑ, σύμφωνα με τις επιταγές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΕ ανέφερε γενικά ότι η ΜΕΑ θα εγκατασταθεί στην ανατολική Θεσσαλονίκη αποκρύπτοντας το συγκεκριμένο χώρο. Το Μέτωπο Ρήξης Ανατροπής μετά από πληροφορίες για την εγκατάσταση των δύο μονάδων στον Άγιο Αντώνιο καταψήφισε στο Δημοτικό συμβούλιο το ΤΣΑΔΑ και το συγκεκριμένο χώρο για τους εξής λόγους:

• Διότι ο Δήμος Θέρμης έχει φιλοξενήσει επανειλημμένα δύο χωματερές. Μια στη Θέρμη και στη συνέχεια μια στους Ταγαράδες με τις γνωστές εκρήξεις στα απόβλητα και τους ξεσηκωμούς των κατοίκων την περιοχής όπου αναγκάσθηκαν να την κλείσουν.

• Γιατί ο Δήμος Θέρμης και η διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν κάνουν καμία αναφορά και καμία προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων για την ανακύκλωση στην πηγή.Οι κυβερνησεις δεν καταργούν την πλαστική συσκευασία . Γιατί έτσι δεν θα χρειάζονταν οι τρεις μεγάλες Μ.Ε.Α. στη Κεντρική Μακεδονία, μια στις Σέρρες, μια δυτικά της Θεσσαλονίκης και μια στον Άγιο Αντώνιο. Όλες οι μονάδες μαζί θα κοστίσουν περί τα διακόσια εκατομμύρια ευρώ εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου . Και δεν είναι μόνο αυτά που προσφέρονται από τις κυβερνήσεις στα μεγάλα συμφέροντα.

• Η διαχείριση από μεγαλοεργολαβους των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, της εμπορίας των προϊόντων που προκύπτουν για την επαναχρησιμοποίηση( ρούχα έπιπλα κλπ )και την ανάκτηση (ρεύμα, θέρμανση κλπ) καθώς και το απορριματογενες καύσιμο R.D.F. έχουν ως σκοπό την εξασφάλιση κερδών για τους ίδιους και τσάμπα ενέργεια στις μεγάλες εταιρείες π.χ. LAFARGE στο Βόλο, ενώ η ΤΙΤΑΝ στη Θεσσαλονίκη θέλει να κλείσει από τώρα το ρυπογόνο σε διοξίνες και φουρανεια R.D.F. το οποίο θα παράγεται στη ΜΕΑ Αγίου Αντωνίου.

Όμως γιατί οι κύριοι Τζιτζικωστας περιφερειάρχης, ο κ. Γεράνης πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και κ. Παπαδόπουλος δήμαρχος Δήμου Θέρμης βιάζονται τόσο πολύ μέσα στο κατακαλόκαιρο να εγκρίνουν την Μ.Π.Ε.; Τι φοβούνται;

Τον περασμένο Μάιο 2019, λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ θέλοντας να θριαμβολογήσουν για τα καλά της Μονάδας συγκάλεσαν διαβούλευση Δευτέρα μεσημέρι και ώρα 15.00 προκειμένου να πάνε μόνο οι ημέτεροι .

Το ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ όμως είχε ενημερώσει την προηγούμενη μέρα σπίτι σπίτι όλους τους κατοίκους του Αγίου Αντωνίου με αποτέλεσμα να μαζευτούν πάνω από 120 κάτοικοι στη διαβούλευση. Εκεί φάνηκε καθαρά η αντίθεση των κατοίκων στη Μ.Ε.Α. και ο Δήμαρχος έντεχνα διέκοψε τη διαβούλευση λέγοντας ότι θα επανέλθει το Σεπτέμβριο με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δυστυχώς όμως ούτε το κατακαλόκαιρο δεν τους φθάνει. Τρέμουν σε ένα νέο ξεσηκωμό των κατοίκων της περιοχής ενάντια στη Μ.Ε.Α η οποία έχει χωροθετηθεί σε περιοχή υψηλής παραγωγικότητας με σιτηρά, κηπευτικά ,και ελαιόδεντρα ενώ επίσης εκτρέφονται χιλιάδες ζώα και μέλισσες . Επιπλέον το παραγόμενο από την μονάδα αποριμματογενες καύσιμο R.D.F παράγει διοξίνες και φουρανια ,καρκινογόνους ρύπους.! Και δεν έχει σημασία εάν αυτό το καύσιμο καίγεται στο τόπο της παραγωγής ή δυτικά της Θεσσαλονίκης ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή χρειασθεί.

Αυτός είναι ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ,ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ και η τροπολογία της ΝΔ οι οποίοι δίνουν αυξημένες αρμοδιότητες στις διάφορες επιτροπές των Δήμων αλλά και της περιφέρειας παρακάμπτοντας και απαξιώνοντας την διαβούλευση από τους κατοίκους του Αγίου Αντωνίου και της ευρύτερης περιοχής ,αλλά και του Δημοτικού και Περιφερειακού συμβουλίου. Το θέμα φθάνει από την επιτροπή ανάπτυξης της Περιφέρειας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και από εκεί σε λίγες μέρες στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος όπου ο υπουργός θα κλείσει το θέμα με μια υπογραφή!

Θα κλείσει όμως και στην πράξη; Το λόγο τώρα έχουν οι κάτοικοι της περιοχής . Το ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ θα είναι μαζί τους για να αντιμετωπίσουν την επίθεση από τον ΦΟΔΣΑ, την Περιφέρεια, την διοίκηση του δήμου Θέρμης και την Κυβέρνηση. Αυτό είναι το αίσχος της αστικής δημοκρατίας όπου οι εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης αποφασίζουν και επιλέγουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε τοπικό επίπεδο σε βάρος της κοινωνίας !

ΞΕΚΙΝΑΜΕ!!! Με τη ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.
ΟΛΟΙ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη ώρα 18.00 στην Καμάρα Θεσσαλονίκης ,να διαδηλώσουμε και να απαιτήσουμε μαζί με τους χιλιάδες άλλους εργαζόμενους και ανέργους καλύτερη ζωή.

ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ.


ΟΧΙ Μ.Ε.Α.ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ!. 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!
ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ.