Ήρθε το «τέλος» του χειρόφρενου στα αυτοκίνητα! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ήρθε το «τέλος» του χειρόφρενου στα αυτοκίνητα!Όλα δείχνουν ότι το μηχανικό χειρόφρενο θα αποτελέσει “είδος υπό εξαφάνιση” στην αυτοκίνηση, μιας και το 70% των αυτοκινήτων που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή φέρουν ηλεκτρικό χειρόφρενο, χωρίς την προαιρετική επιλογή του μηχανικού. 

Μάλιστα, premium μάρκες όπως είναι οι Jaguar, Land Rover, Lexus, Mercedes και Porsche έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή των… νέων δεδομένων. Ο Chris Knapman, συντάκτης του Cargurus και ο άνθρωπος που δημοσίευσε την έρευνα, αναφέρει ότι η αρχή έγινε το 2001 με τη ναυαρχίδα της BMW, την 7άρα, η οποία τοποθέτησε ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Αυτή η τάση φαίνεται να έχει ραγδαία αύξηση. Πιο συγκεκριμένα, πριν από έναν χρόνο τα νέα αυτοκίνητα που εξοπλίζονταν με μηχανικό χειρόφρενο ήταν το 37%, ωστόσο σήμερα η τιμή αυτή έπεσε 7 μονάδες, φτάνοντας μόλις το 30%. 

Η Dacia και η Suzuki είναι κάποιες από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που συνεχίζουν να προσφέρουν στα μοντέλα τους μηχανικό χειρόφρενο, αλλά με το ποσοστό να αυξάνεται κατά τους, το πιθανότερο είναι να περάσουν και αυτές στη… νέα εποχή.


Πηγή: newsauto.gr